Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ετσι δουλεύει αυτό το σύστημα

«Ποια είναι τάχα η πιο τραγική για τον τόπο και για την κοινωνία οικονομική είδηση των τελευταίων ημερών; (...) μήπως ότι η πέμπτη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2008 το ανέβασε από το 1,7% που είχε προϋπολογιστεί στο 5% και ότι άρα ζητούνται επειγόντως 5 επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ; Σημαντικά όλα αυτά αλλά δεν είναι τραγικά. Αλλωστε υπάρχουν χώρες της ευρωζώνης που έχουν δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από το δικό μας (πχ Ιταλία) και έλλειμμα του 2008 υπερδιπλάσιο του δικού μας (πχ Ιρλανδία)» (ο Χρ. Θεοχαράτος στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

Μια εταιρεία είναι όλα

«Το ΠΑΣΟΚ θα εκδώσει πιστωτική κάρτα (...) εν προκειμένω λειτουργεί όπως οι μεγάλες ΠΑΕ που προωθούν πιστωτικές κάρτες προς τα μέλη τους. Μόνο, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι ανώνυμες εταιρείες. Αν το ΠΑΣΟΚ διαθέσει την κάρτα θα πρέπει να μας πείσει ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο» (το σχόλιο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Διαβάζεις κωδικούς και βγάζεις συμπέρασμα

«Παραλήπτες των χρημάτων φέρονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τους κωδικούς "Ρόκος", "Ροντρίγκεζ", "Κρόκερ", αλλά εμπλέκεται και εταιρεία επί πολλά χρόνια φίλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ» (στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Στο τέλος νικάει ο «νταβατζής»

«Η κυβέρνηση (...) παραχωρεί στους δήμους το δικαίωμα χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε παραλίες, λίμνες και ποταμούς, με αντάλλαγμα όμως το 20% των εσόδων από τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν σε αυτούς. Εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθισμάτων (...) αλλά και μετακινούμενων καντινών περιλαμβάνονται μεταξύ των δραστηριοτήτων που θα μπορούν να αναπτύξουν οι δήμοι στους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού (...) οι δήμοι μπορούν να αναθέσουν τις δραστηριότητες αυτές σε δημοτικές επιχειρήσεις αλλά και να μισθώσουν τους χώρους σε ιδιώτες» (το θέμα στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ