Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο ενάρετος καπιταλισμός...

«Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας μπορεί να αποτελέσει την απαρχή ενός νέου "ενάρετου κύκλου" στην πιστωτική επέκταση στην Ελλάδα» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ο διαφανής καπιταλισμός...

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας υποστήριξε ότι η μάχη κατά της διαφθοράς και η υπεράσπιση της αυτονομίας της πολιτικής έχει ως τελικό στόχο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος (...) "ο καθένας να κάνει τη δουλειά του σεβόμενος τους κανόνες της χώρας" είπε ο κ. Παπανδρέου» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ο πράσινος καπιταλισμός...

«Στην Ελλάδα υπάρχουν κρίσιμοι τομείς που η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να δημιουργήσει άμεσα ή έμμεσα εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Στην οικοδομή, με την οικολογική ανακαίνιση των κτιρίων (...) στην ανακύκλωση και την κομποστοποίηση των απορριμάτων, στη βιολογική γεωργία και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (...) τη θετική πρόκληση που αντιπροσωπεύει η πράσινη ανάπτυξη μας υπενθυμίζει η Greenpeace» (το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

...ο δημοκρατικός καπιταλισμός

«Για μια ακόμα φορά οι συντηρητικές δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων και ανίκανες να ανταποκριθούν στο αίτημα των εργαζομένων για αποφασιστικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης (...) στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη δεσμεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια για τους σκοπούς αυτούς και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και επικριτές του αναγνωρίζουν ότι τουλάχιστον έχει πετύχει να σταματήσει ο κατήφορος» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ