Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αρρωστα μυαλά

«Η πραγματικότητα είναι ότι η δημοκρατία εντός των ΑΕΙ έχει καταλυθεί προ πολλού, με τους φοιτητές και τους πρυτάνεις όμηρους των παρατάξεων (...) Αν η φοιτητική ταυτότητα μπολιαστεί με μαγνητική λωρίδα καταχώρισης στοιχείων (...) Αρκεί να μπει στον κανονισμό των ΑΕΙ για οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας προαπαιτείται ένα ελάχιστο γνωστοποίησης τριών ημερών (...) Αν συμβεί η κατάληψη πριν την εκπνοή του τριημέρου οι τυχόν επιχειρούντες χάνουν αυτόματα τη φοιτητική τους ιδιότητα, καλείται η αστυνομία να αντιμετωπίσει τους εισβολείς» (ο Τ. Καφαντάρης στο ΒΗΜΑ).

Κάθε μαθητής κι ο μπάτσος του

«Ο Γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι "κάθε περιφερειακή, εκπαιδευτική αρχή θα έχει στη διάθεσή της μια κινητή μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυνάμεων οι οποίες θα σπεύδουν να βοηθούν στο παιδαγωγικό μέτωπο τους διευθυντές που αντιμετωπίζουν διασάλευση της πειθαρχίας" (...) Στο άμεσο προσεχές μέλλον θα εγκατασταθούν 75 συστήματα (...) "Η κάμερα παρακολούθησης δεν απειλεί ελευθερίες, αντιθέτως προστατεύει την ελευθερία της μετακίνησης" υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Κερδοφόρα οικολογία

«Δεκαπέντε κιλοβάτ παράγουν τα φωτοβολταϊκά στο 4ο Γυμνάσιο - Λύκειο εκ των οποίων το σχολείο ξοδεύει τα 7-8. Τα υπόλοιπα τα δίνει στη ΔΕΗ (...) Η ΔΕΗ εισπράττει τους λογαριασμούς αν και χρωστά 12.000 ευρώ στο σχολείο που της δίνει 13.500 κιλοβατώρες το χρόνο» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

και συμφέρουσα πολιτικά

«Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην πολιτική σκηνή της χώρας το επιχειρηματικό κατεστημένο σε προεκλογικές περιόδους (...) να ρίχνουν στο "στίβο" ένα "πουλέν" προκειμένου να τρομοκρατήσουν τα κόμματα εξουσίας για να αντλήσουν υποσχέσεις και "δεσμεύσεις" για την επόμενη μέρα. Κάτω από αυτό το σκεπτικό και επειδή είδαν πως δεν "τραβάει" ο ΣΥΝ έστρεψαν την κοινή γνώμη να αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό μια ποσοστιαία άνοδο ενός άλλου πολιτικού σχήματος. Τους Οικολόγους Πράσινους» (ο Γ. Ανδρουτσόπουλος στη ΧΩΡΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ