Τετάρτη 24 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
«Ιδιότυπη μαφία»;

«Πιθανώς κάποιος ή κάποιοι εκ των ιθυνόντων που αποφάσισαν να σκορπίσουν εκατομμύρια σε ανύπαρκτες εφημερίδες, με σχεδόν μηδενικές επενδύσεις και ενίοτε με απλήρωτους εργαζόμενους, δε βρίσκονται, πλέον, στις κυβερνητικές θέσεις τους. Εχουν αντικατασταθεί, όμως, από κάποιους άλλους και σε κάθε περίπτωση έχουν πολιτικό προϊστάμενο που λέγεται Καραμανλής. Ο οποίος δεν είναι δυνατόν για ακόμα μια φορά να επικαλεστεί πως δε γνωρίζει ότι εντός της κυβέρνησής του δρα μια ιδιότυπη πολιτική "μαφία" που μοιράζει εκατομμύρια για να εξασφαλίσει προσωπική ασυλία ή να επηρεάσει μερίδα του Τύπου. Που συντηρεί ανύπαρκτα έντυπα και συνεισφέρει στον πλουτισμό των εκδοτών τους σε βάρος πραγματικών εφημερίδων, με μεγάλη επενδυτική βάση, εκατοντάδες εργαζόμενους και ιστορία στο χώρο του Τύπου» (ο Σ. Κοτρώτσος, διευθυντής στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, που σταμάτησε να κυκλοφορεί. Το απόσπασμα από το τελευταίο φύλλο).

Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει;

«Η Κουμουνδούρου σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι ο ΣυΡιζΑ όχι μόνο δεν παίζει ρόλο κομπάρσου αλλά αναδεικνύεται σε ηγετική δύναμη στο "χώρο". Ανακλαστικά αντιδρά με περιχαράκωση του κόμματος, προσπαθεί να αποτρέψει την πιθανότητα να αποκτήσει ο ΣυΡιζΑ διαφορετική ταχύτητα» (το άρθρο στην ΕΠΟΧΗ).

Παρηγοριά στον άρρωστο

«Καμία από τις συνιστώσες του δε θέτει θέμα αυτοδιάλυσής της και δημιουργίας ενός ενιαίου κόμματος» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Αναπαλαίωση του αναχώματος

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πια το δικαίωμα να έχουν ρόλο και λόγο, να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, να βάζουν αυτοί τη σφραγίδα τους στις πολιτικές κατευθύνσεις και την εκλογή όχι αρχηγού, αλλά συλλογικής ηγεσίας. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου είναι το σημείο δοκιμής για όλους μας. Και για μένα. Με τις μικρές μου δυνάμεις από σήμερα συμμετέχω σε αυτή τη προσπάθεια. Οχι μόνο ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Αλλά και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικώ να έχω την κόκκινη κάρτα για να ψηφίσω στη Συνδιάσκεψη» (η δήλωση του Αλ. Αλαβάνου - μοιράστηκε σε διάφορα blogs).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ