Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η μύγα

«Βολές κατά της κυβέρνησης και κατά του δημοσιογραφικού οργάνου του ΚΚΕ "Ριζοσπάστη" εξαπέλυσε ο Μιχ. Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Πρασίνων, εκτιμώντας ότι "εμποδίζουν την υπεύθυνη ενημέρωση των αγροτών"» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...και το δεδομένο

«Την βαθύτατα αντιαγροτική πολιτική των Οικολόγων - Πράσινων σχολιάζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ, με αφορμή την Ερώτηση του ευρωβουλευτή τους. "Πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι αναμενόταν ο κ. Τρεμόπουλος και οι Οικολόγοι - Πράσινοι αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο, την πραγματική τους πολιτική. Κι αυτή είναι βαθύτατα αντιλαϊκή και αντιαγροτική, είναι πολιτική που θεωρεί σωστό και χρήσιμο ό,τι αποφασίζει και πρεσβεύει η ΕΕ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ταχύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, ακόμα και αν πρόκειται για την καταδίκη σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια για χιλιάδες αγρότες", τονίζει η Γραμματεία. Και προσθέτει: "Ουσιαστικά, δηλαδή, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί κάτω από την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων υποχρεώθηκε να υποχωρήσει σε κάποια αγροτικά αιτήματα και ζητάει μέτρα σε βάρος της χώρας μας. Οι αγρότες έχουν πλούσια εμπειρία και μέσα από τους αγώνες τους μπορούν και ξεχωρίζουν εχθρούς και φίλους. Και τους ψευτοοικολόγους τούς κατατάσσουν στους αντιπάλους, στους ευρωλάτρες και ευρωϋποτακτικούς. Σ' αυτούς που με διάφορα προσχήματα απεργάζονται τον αφανισμό τους και θα τους ανταμείψουν ανάλογα» (το δημοσίευμα του «Ρ» στις 25 Ιούλη, που ενόχλησε τους Οικολόγους Πράσινους / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).

...η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία

«Να μπερδεύεις τα ίχνη και τις διαδρομές. Πριν καταλήξεις λ.χ. στα επιλήψιμα σημεία ή σε στέκια ύποπτα, πρώτα να περνάς απ' την Αρχιεπισκοπή ή απ' τη Μητρόπολη να ανάβεις το κερί σου. Πριν καταλήξεις στην Πλατεία Εξαρχείων για καφέ, να κάνεις ένα πέρασμα απ' την αμερικάνικη πρεσβεία ή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Να μη μπορούν οι μυστικοί να ερμηνεύσουν τα βαθύτερα κίνητρα των προσωπικών σου διαδρομών ή τις διασυνδέσεις σου και να παθαίνουνε παράκρουση (...) Ουφ, ας γελάσουμε! (για να μην κλάψουμε)» (τα αποσπάσματα από τον συγγραφέα Κ. Λογαρά στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ