Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πανηγυρίζουν οι δείκτες ευημερίας

«Ο ένας στους εννιά Αμερικανούς καταφεύγει στα συσσίτια για να ζήσει. Οι άστεγοι στη Νέα Υόρκη έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ. Και δεν μιλάμε για τους "παραδοσιακούς άστεγους" αλλά για οικογένειες ολόκληρες που έμειναν στον δρόμο επειδή οι πατεράδες και οι μανάδες έχασαν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 44.789 Αμερικανοί πολίτες πεθαίνουν κάθε χρόνο από έλλειψη ιατρικής περίθαλψης. Οσο για τους άνεργους; Το πραγματικό ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων έχει διπλασιαστεί και υπολογίζεται στο 20%. Και αυτό όταν η Γουόλ Στριτ πανηγυρίζει που ο Ντάου Τζόουνς ξεπέρασε και πάλι τις 10.000 μονάδες». (το θέμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ)

Η χαρά της Μοσάντο

«Μια δεύτερη πράσινη επανάσταση στη γεωργία με χρήση "μεταλλαγμένων" προϊόντων προτείνει στην έκθεσή της η Βασιλική Εταιρεία της Βρετανίας ως τη μοναδική λύση στον υποσιτισμό». (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

Ετσι ή αλλιώς, κέρδος

«Πριν από 40 χρόνια, ο πόλεμος στο Βιετνάμ υπονομεύθηκε εξαιτίας του εκτεταμένου εθισμού των Αμερικανών στρατιωτών στην ηρωίνη. Στο Αφγανιστάν η Ιστορία επαναλαμβάνεται (...) Το όπιο στο Αφγανιστάν είναι φτηνό - λιγότερο από 1 δολάριο η καθημερινή δόση - και πολύ δραστικό λόγω της υψηλής καθαρότητας. Σύμφωνα με την έκθεση που δεν έχει δημοσιοποιηθεί, η εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών από τις αμερικανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις, αποδίδεται κυρίως "στο αυξημένο άγχος των νεαρών στρατιωτών και στον πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους" (...) Αν όμως ο εθισμός είναι το ένα πρόβλημα, η εμπορία ναρκωτικών μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών αλλά και των μισθοφόρων είναι το άλλο. Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είναι ακόμα "ζεματισμένοι" από την αποκάλυψη ότι το 2005, πέντε αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών του στρατού, των οποίων αποστολή ήταν να βοηθήσουν την κυβέρνηση της Κολομβίας στην παρακολούθηση των καρτέλ κοκαΐνης, μετέφεραν με στρατιωτικό αεροσκάφος 200 κιλά κοκαΐνης στο Τέξας και τη Λουιζιάνα. Στο Αφγανιστάν, παρόμοιες "εμπορικές" δραστηριότητες χρεώνονται από την κυβέρνηση της Καμπούλ όχι μόνο σε Αμερικανούς στρατιώτες αλλά και σε κάποιους από τους 18.000 υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης. Ανάμεσά τους η περιβόητη Blackwater και η Armor Group». (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ