Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Δεν κρύβουν λόγια

«Σε κλειστή εκδήλωση που οργάνωσαν τραπεζίτες στο Λονδίνο, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση μειώνει ονομαστικά κατά 4% τους μισθούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων (...) Φαίνεται ότι οι πιέσεις για μέτρα Ιρλανδίας, και αν χρειαστεί και Λετονίας, που υπέδειξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, αποδίδουν. Η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο προς τα έξω, και μάλιστα σε κλειστές εκδηλώσεις τραπεζιτών, να ανοίγει τα χαρτιά της, αλλά να τα ανοίξει και στους πολίτες, οι οποίοι θα πληρώσουν. Στο Λονδίνο αποκάλυψε ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι (...) βγαίνουν στο σφυρί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα (...) Είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, με τεράστιο δίκτυο καταστημάτων και πάρα πολύ καλές επιδόσεις. Γι' αυτό και είναι το μήλον της Εριδος μεγάλων τραπεζικών και άλλων συμφερόντων. Διακηρυγμένη θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας (...) Την αλλαγή θέσεων θα πρέπει να την πληροφορούνται οι Ελληνες μέσω Λονδίνου;» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Αγώνες στα όρια της ύπνωσης;

«Οι κοινωνικοί φορείς παραμένουν σε κατάσταση ύπνωσης. Δεν πρόκειται για κάποιο σχέδιο από τα πάνω. Στην κοινή γνώμη έχει περάσει η άποψη ότι πρέπει τώρα να ληφθούν σκληρά μέτρα για να μην αναγκαστούμε αργότερα να υποστούμε σκληρότερα (...) Οταν ριφθεί ο κύβος θα δοκιμαστούν τα όρια της κατασκευαζόμενης συναίνεσης (...) Προϋποθέτει τη συνάντηση (...) σε αγώνες που δεν απομακρύνονται από την κοινή λαϊκή συνείδηση» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

«Δίκαιη φορολογική επιβάρυνση»

«Οι μισθωτοί δηλώνουν μέσο εισόδημα 14.400 ευρώ, οι συνταξιούχοι 11.800 ευρώ, οι επιχειρηματίες 10.400 ευρώ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες 9.000 ευρώ» (στα ΝΕΑ - ηλεκτρονική έκδοση).

Ασχετο

«Ενα Lada Niva 1.700 κ.εκ. του '92 αξίζει σήμερα από 500 ως 1.400 ευρώ ανάλογα με την κατάστασή του. Αυτό το μοντέλο είναι ιδιαίτερα αγαπητό (...) Ολοι αυτοί πρέπει να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας 352 ευρώ για ένα αυτοκίνητο που πιθανόν να αξίζει άλλα τόσα» (στο ΠΟΝΤΙΚΙ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ