Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το συγκρότημα

«Ισως η πιο εντυπωσιακή εξέλιξη να μην είναι ο ορισμός του Γ. Πρετεντέρη στη θέση του συμβούλου του Σ. Ψυχάρη αλλά η μετακίνησή του στα "Νέα" (...) Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο εφημερίδες θα στηρίξουν πιο δυναμικά την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ισως για ...αντιπαράθεση με τις εφημερίδες του Μπόμπολα που τις τελευταίες εβδομάδες με "πολιορκητικό κριό" το "Πρώτο Θέμα" έχουν περάσει στην επίθεση στοχοποιώντας υπουργούς (...) Λέγεται επίσης ότι θα κλείσει το μάτι προς τη Ρηγίλλης» (το θέμα στο ΠΑΡΟΝ).

Το μήνυμα

«Ακάλυπτο άφησαν τον τέως πρωθυπουργό οι άλλοι βουλευτές "του" με ελάχιστες εξαιρέσεις (...) Κανείς δεν πιστεύει ότι ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος πήρε δώρα από την πολυεθνική που λάδωνε τη μισή Ελλάδα» (ο Στ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

Η θέση

«Η κυβέρνηση έχει απλώσει τόσο πολύ τον τραχανά που κινδυνεύει να δει να συγκροτείται ένα μέτωπο διαφωνούντων προτού καν αρχίσει να εφαρμόζει την πολιτική της (...) Η οικονομική πραγματικότητα επιβάλλει μια κυβέρνηση ειδικών αποστολών» (ο Π. Καψής στο ΒΗΜΑ).

Η εκλαΐκευση

«Επί της ουσίας ο Νουριέλ Ρουμπινί έχει δίκιο: η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης. Οταν ψάχνεις να δανειστείς 51 δισ. ευρώ (το 20% του ΑΕΠ!...) μέσα στο 2010 κι όταν στα δανείζουν μόνο με τοκογλυφικούς όρους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις τα πράγματα. Μια πτώχευση όμως, που πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί από τη στιγμή που ο Αγιος Σημίτης φρόντισε εγκαίρως να μας βάλει στην ΟΝΕ. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία: αν δεν υπήρχε σήμερα το ευρώ, το ΔΝΤ θα έκοβε προ πολλού βόλτες στην Πλατεία Συντάγματος» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ