Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή σήμερα και οι Ελληνες το γιορτάζουν με αυξήσεις στην αγορά λόγω της ανόδου των συντελεστών του ΦΠΑ. Ηδη είμαστε η ακριβότερη μεσογειακή χώρα στα είδη διατροφής, ενώ και οι εταιρείες διαχείρισης των διοδίων παίζουν με τα νεύρα των οδηγών ανακοινώνοντας νέες αυξήσεις» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ετσι πρέπει να είναι ο σωστός καταναλωτής. Δεν πρέπει μόνο να πληρώνει ακριβά ό,τι ο ίδιος παράγει, πρέπει να ενισχύει και το ταμείο του κράτους των καπιταλιστών έτσι που να γίνονται ισχυρότεροι στην αναμέτρησή τους με τους εργάτες.

«Θα τραυματιστούμε και θα πονέσουμε όλοι. Το άδικο είναι ότι ο καθένας θα πονέσει με διαφορετικό τρόπο (...) Είναι επίκαιρο και μακάρι να ήταν ρεαλιστικό το γνωστό σύνθημα που λέει "την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία". Επειδή όμως όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τουλάχιστον να υπάρξει δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών» (ο Γιάννης Πολίτης στα ΝΕΑ).

Είναι αυτό που λένε πως αν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό κοίτα να τον απολαύσεις; Ελα, όμως, που οι εργάτες μετράνε διαφορετικά το ρεαλισμό απ' ό,τι οι μαθημένοι στην «απόλαυση». Και όχι μόνο επιμένουν πως την κρίση πρέπει να την πληρώσει η ολιγαρχία, αλλά και φροντίζουν με τους αγώνες τους αυτό να συμβεί. Κι αν είναι κάποιος να πονέσει, ας πονέσουν επιτέλους όσοι μέχρι τώρα ...δέρνουν. Και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, τα πράγματα είναι απλά:

«Σήμερα, ακόμη περισσότερο, γίνονται φανεροί οι δυο αντίθετοι δρόμοι ανάπτυξης: Αυτός που υπηρετεί τα μονοπώλια και αυτός που υπηρετεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Το κρίσιμο ζήτημα, επομένως, για τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι να κλιμακώσουν την ενιαία πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα με προοπτική ρήξης, ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας» (από το πρώτο θέμα στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ