Πέμπτη 27 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αποπροσανατολισμός

«Ο φάκελος "Μαύρες λίστες υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών" αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρόν για να αποδείξει η κυβέρνηση ότι είναι σε θέση να πιάσει από τα κέρατα τον ταύρο της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό. Ιδιαίτερα σε υπηρεσίες των οποίων ένα μέρος του προσωπικού ρέπει προς τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Η άμεση εκκαθάριση των υποθέσεων αυτών, ώστε οι αθώοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι και οι "λαδιάρηδες" (κατά τον τρέχοντα λαϊκό χαρακτηρισμό) να τιμωρηθούν, θα είναι απόδειξη πολιτικής συνέπειας και αποτελεσματικής διοίκησης για την κυβέρνηση» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Είναι λύση η αιτία του προβλήματος;

«Η μόνη λύση για την οικονομία και το Ασφαλιστικό είναι η αύξηση της απασχόλησης με κάθε δυνατό τρόπο και παράλληλα η καταπολέμηση της "μαύρης" εργασίας (...) χρειάζεται εδώ και τώρα (...) να ανασκουμπωθούμε για να ανοίξουν δουλειές και να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση ουσιαστική στήριξη με τα προβλεπόμενα από τη Στρατηγική της Λισαβόνας προγράμματα για την απασχόληση» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η αστική πολιτική

«Είναι άδικο να θεωρούμε ότι μόνον στην Ελλάδα συμβαίνουν τα σπουδαία και τραγελαφικά που παρακολοθούμε καθημερινά. Η πολιτική είναι παντού η ίδια. Τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούνται απο ηγέτες κυβερνήσεων για να καταπολεμηθεί το "χάος" που άφησαν οι προκάτοχοί τους σε κάθε χώρα του πλανήτη» (το άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ