Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κοίτα τι ανακάλυψαν!

«Τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ουσιαστικά ελεύθερες απολύσεις και σημαντική μείωση στις αποζημιώσεις είναι οι σημαντικότερες ανατροπές που περιλαμβάνονται στο περιβόητο μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας με την τρόικα και που πρόκειται να ισχύσουν με Προεδρικά Διατάγματα - δηλαδή χωρίς συζήτηση στη Βουλή - πριν από το τέλος του 2010 (...) Η γενική επιχειρηματολογία γι' αυτή την εκθεμελίωση εργασιακών δικαιωμάτων εστιάζεται στην έννοια της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να αποκτήσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις (...) Πρόκειται για ακραία αντίληψη περί ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας που θέτει, αβασάνιστα, τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους (...) Θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη, από την οποία μόνο όφελος δεν θα έχουν η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και η ελληνική οικονομία εν γένει» (από το πρώτο θέμα και το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Το όλον ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στους 160. Υπερψηφίστηκε χθες το σχέδιο "Καλλικράτης" ακόμη και από τους τρεις βουλευτές που διαγράφηκαν πρόσφατα από την ΚΟ» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Κάτι συμπτώσεις

«Στον εύφλεκτο γεωπολιτικά Καύκασο κινείται εδώ και χρόνια ο Τάσος Μαντέλης εργαζόμενος ως επί το πλείστον σε ευρωπαϊκά προγράμματα (...) Συμπτωματικά στη γειτονική Γεωργία σύμβουλος της χώρας ήταν ο Ελληνοαμερικανός κ. Αλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου όταν αυτός ήταν υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Σημίτη» (οι υπενθυμίσεις στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Για να παίρνει σειρά ο επόμενος...

«Ανατρίχιασα όταν διάβασα την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ περί "μαύρου μετώπου εργοδοσίας - κυβέρνησης - συγκροτημάτων διατεταγμένης δημοσιογραφίας (...) Το βλέπουμε όλοι ότι σε αυτόν τον πολιτικοσυνδικαλιστικό χώρο οι ηγέτες του δείχνουν να έχουν καταληφθεί από "επαναστατικό" παροξυσμό. Δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα, καλούν τους πολίτες σε ανυπακοή στους δημοκρατικούς κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας, καταλαμβάνουν κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και λιμάνια» (μετά την Κοψίνη, χτες ήταν η σειρά του Σταύρου Τζίμα / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ