Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στο δρόμο κρίνεται το δίκιο

«Μπροστά σε αυτή την κοινωνική λαίλαπα, μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή πανούκλα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει μονοπάτι διαφυγής ή υποχώρησης. `Η εμείς ή αυτοί. `Η ο λαός ή τα μονοπώλια. `Η τα κέρδη και η χλιδή των λίγων ή η σωτηρία του λαού. Δεν υπάρχει μέση οδός, ούτε επιστροφή. `Η οι αλυσίδες της σκλαβιάς ή αγώνας για αξιοπρέπεια και επιβίωση. Αυτό το δρόμο του αγώνα δείχνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Σε αυτό τον αγώνα καλούν, και μπαίνουν μπροστά, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η ΚΝΕ. Στην ύψιστη αυτή ανάγκη υποτάσσονται σήμερα τα πάντα. Από το ιερό αυτό καθήκον κρίνονται οι πάντες. Κανένας δεν μπορεί να αποστρέψει το πρόσωπο από αυτή την ανάγκη, όσο βαρύ και αν είναι το ατομικό φορτίο του καθενός, όσο και αν η ζωή μπροστά μας ορθώνεται "βουνό". Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική. Αρκεί ο λαός να ανακαλύψει τη δύναμή του. Αρκεί να βρει το κουράγιο και να σταθεί ολόρθος. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο δρόμος μάς περιμένει. Εκεί κρινόταν πάντα το δίκιο. Εκεί θα κριθεί και σήμερα» (από το κύριο άρθρο στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

Σπέρνουν ύπνο

«Το κόλπο με το οποίο παρακάμπτεται η βουλή για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μπορεί να αποδειχθεί μπουμερανγκ (...) αρκεί να βρεθούν και στην Ελλάδα "Λετονοί" δικαστές (...) θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων τα μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου;» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ)

Το δούλεμα

«Η εργοδοτική κοινότητα δεν ζήτησε και δεν επιχαίρει για το νέο εργασιακό πλαίσιο που ανακοίνωσε το υπουργείο ανταποκρινόμενο στις ρητές και νομοθετημένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών της» (ο πρόεδρος του ΣΕΒ / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Κι αυτοί που μύρισαν ψητό

«Η "καραμέλα" με τους δανειστές μας, οι οποίοι "απαιτούν και εμείς το παλεύουμε, αλλά τι να κάνουμε, που αν δεν μας δανείσουμε χρεοκοπούμε" πρέπει να τελειώνει κάπου εδώ γιατί πλέον δεν πείθει (...) ήδη και μόνο με βάση τις πληροφορίες ότι επίκειται πλήρης κατεδάφιση του Ασφαλιστικού δύο μεγάλες γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην "επιχείρηση ανόρθωσης"» (η επισήμανση στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ