Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι παραγωγοί της ανισότητας μιλούν για ισότητα

«Εχει διαμορφωθεί στο κράτος ένα είδος δημοσιοϋπαλληλικής αριστοκρατίας (...) Αυτό το μισθολογικό σύστημα δεν δημιουργεί μόνο ανισότητες και αντικίνητρα στην απόδοση των υπαλλήλων, αλλά καλλιεργεί και παθογένειες (...) Αυτό το καθεστώς πρέπει να εξορθολογιστεί. Το ενιαίο μισθολόγιο σήμερα δεν είναι καθόλου ενιαίο και πρέπει να γίνει (..) Πρέπει δηλαδή να διαμορφωθεί μισθολόγιο δίκαιο και αντικειμενικό, το οποίο θα αξιολογεί με ενιαία κριτήρια τα προσόντα και την παραγωγικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ)

Δεν άντεξε και τα είπε όλα

«Βεβαίως και μας απασχολεί τι χρώμα θα έχει ο χάρτης το βράδυ των εκλογών, όπως και ότι το αποτέλεσμα θα έχει πολιτική σημασία», είπε και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν μηνύματα για τις αλλαγές που ήδη κάναμε, αλλά και εκείνες που προωθούμε».

Δεν έμεινε όμως σε αυτό. Αλλά έδωσε και το διεθνή αντίκτυπο των εκλογών του Νοέμβρη, δείχνοντας πόσο τους καίει. Οπως είπε, «σημασία δεν έχει μόνο πώς θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και πώς θα το αξιολογήσουν στο εξωτερικό. Και τι συμπέρασμα θα βγάλουν. Αν, δηλαδή, οι Ελληνες στηρίζουν τις αλλαγές που προωθούνται και αν η χώρα συνεχίζει να έχει καλή πορεία».

Βέβαια, συνέχισε να θολώνει τα νερά με τα αυτοδιοικητικά κριτήρια λέγοντας ότι «πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό, αλλιώς δεν θα εφαρμοστεί σωστά».

(Οι δηλώσεις Παπανδρέου από το ρεπορτάζ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ