Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εγκαιρα το ΚΚΕ προειδοποίησε

«Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα σε επίπεδο ΕΕ. Είναι συνέχεια της στρατηγικής της Λισαβόνας που χτύπησε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά συστήματα, επιδόματα ανεργίας, παροχές Υγείας, Πρόνοιας, αλλά και η συνέχειά της με τη στρατηγική "ΕΕ - 2020", που συνέχισε με εντατικούς ρυθμούς στην ίδια ρότα στα ζητήματα κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, προκειμένου να πέσουν μισθοί και μεροκάματα κάτω και απ' αυτήν την κατάπτυστη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ραγδαίας επέκτασης ελαστικών μορφών εργασίας με τα τριήμερα - τετραήμερα ανά βδομάδα, επιδότησης εργοδοτικών εισφορών στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας, εμπορευματοποίησης της Υγείας και λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις, κατάργησης των επιδομάτων ανεργίας κλπ. Ολα τα παραπάνω μέτρα δε θα βάλουν ούτε ευρώ στα κρατικά ταμεία. Αποτελούν όμως το πλαίσιο άκρατης κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Εγκαιρα το ΚΚΕ οργάνωσε την αντίσταση

«Τα ελλείμματα και τα χρέη αποτελούν άλλοθι για μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, ως ένας παράγοντας εξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Και σε βάρος της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πολλά απ' αυτά τα μέτρα σε άλλα κράτη της ΕΕ έχουν παρθεί προ πολλού. Στην Ελλάδα καθυστέρησαν και χρειάζεται να παρθούν όλα μαζί και άμεσα. Αυτό είπε στην τελευταία του έκθεση και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος έκανε και συγκεκριμένες αντεργατικές, αντιλαϊκές προτάσεις. Ενώ ανάλογα μέτρα παίρνονται επίσης σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η καθυστέρηση να παρθούν στην Ελλάδα οφείλεται στους μαζικούς ταξικούς αγώνες του ΠΑΜΕ και στη δράση του ΚΚΕ. Γι' αυτό και η λυσσασμένη αντίδραση ενάντιά τους».

Εγκαιρα ο λαός να επιλέξει το δικό του δρόμο

«Ο λαός μας με το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε πως όταν θέλει μπορεί. Να πολλαπλασιάσει αυτή τη δυναμική με τη συμπόρευσή του μαζικά με το ΚΚΕ, με την ένταξη στην οργανωμένη ταξική πάλη. Τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη να βουλιάξουν οι δρόμοι στα συλλαλητήρια "υποδοχής" της τρόικας».

(τα αποσπάσματα από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ