Παρασκευή 22 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Λαθροχειρία

«Στις αρχές της δεκαετίας του '80, οι κάτοικοι των Σπάτων (...) διαμαρτύρονταν με μαύρες σημαίες εναντίον της κατασκευής αεροδρομίου στην περιοχή τους (...) Το αεροδρόμιο φυσικά κατασκευάστηκε, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση και πρόσθετο κόστος. Ενώ οι κάτοικοι δεν νομίζω να έπαθαν τίποτα. Εκτοτε οι "τοπικές αντιδράσεις" έχουν καθυστερήσει πολλά έργα, έχουν επιβαρύνει αρκετά άλλα και έχουν ακυρώσει μερικά. Τέτοιες διαμαρτυρίες, φυσικά, δεν είναι πάντα αβάσιμες ή άδικες. Αλλά ούτε είναι εξ ορισμού βάσιμες και δίκαιες. Υποψιάζομαι όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι, κόμματα, ίσως και ένα μέρος της κοινωνίας που τις υιοθετούν γενικά και εργολαβικά, μόνο και μόνο επειδή είναι διαμαρτυρίες. Από εκεί που φώναζαν ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη", φτάσαμε τώρα στη θεωρία ότι "δίκιο έχει εκείνος που φωνάζει περισσότερο". Οποιος όμως πιστεύει ότι λύνονται έτσι τα προβλήματα να σηκώσει το χέρι!» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

Το ερώτημα είναι ποιος κερδίζει...

«Η κυβέρνηση άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τη στάση της, επιδεικνύοντας για άλλη μία φορά ολιγωρία και έλλειψη τόλμης, με αποτέλεσμα τα πράγματα να φθάνουν σε αδιέξοδο, οπότε μαζεύει το κουράγιο της για να... υποχωρήσει. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Δημιούργησε προηγούμενο και στο εξής θα αντιδρούν οι πάντες. Θα αντιδράσουν οι κάτοικοι της Φυλής και του Γραμματικού που επίσης έχουν ορισθεί ως περιοχές κατασκευής ΧΥΤΑ και φυσικά θα ανατραπεί όλος ο σχεδιασμός για τα σκουπίδια της Αττικής. Αρα, τα πρόστιμα από τις Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να πέφτουν. Ισως στην Κερατέα η κυβέρνηση να μην έχασε μία μάχη, αλλά έναν ολόκληρο πόλεμο» (ο Α. Στάγκος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΣΟΚ κερνάει, ΠΑΣΟΚ πίνει

«"Οποιος είναι με την Κερατέα είναι εναντίον μας και δεν έχει θέση σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο". "Αυτό" είναι το συμβούλιο του Δήμου Φυλής και εκείνος που λέει τα παραπάνω είναι ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, βράδυ αργά Μεγάλης Τρίτης (...) Περίπου τριακόσιοι πολίτες άφησαν προχθές βράδυ το τροπάριο της Κασσιανής και τη μελοποιημένη της μετάνοια, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και απαίτησαν να ακούσουν "μετάνοιες" από τους τοπικούς άρχοντες για την περιοχή τους που εδώ και 50 χρόνια έχει μετατραπεί σε "σκουπιδαποθήκη του Λεκανοπεδίου", αλλά και αποφάσεις για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής (...) Πολλές ήταν οι αφορμές για την προχθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Φυλής, την οποία προκάλεσε η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη "Ενότητα Πολιτών", με επικεφαλής τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ