Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα μόνιμα θύματα

«Τα νέα φορολογικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση (...) έχουν για πολλοστή φορά ως στόχο τα εύκολα θύματα (...) τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους (...) η κυβέρνηση στην απελπισία της να βρει άμεσα νέα έσοδα επέλεξε και πάλι τα πιο εύκολα εντοπίσιμα θύματα» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο κάλπικος πατριωτισμός

«Εκείνο που πέραν πάσης αμφισβήτησης προέκυψε από τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου είναι ότι η μοναδική "κόκκινη γραμμή" που υπάρχει γι' αυτόν είναι η σωτηρία του τόπου, την οποία και θα διασφαλίσει, όποιες και όσες κι αν είναι οι θυσίες που θα χρειαστούν και όσο σκληρά τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν (...) εκείνο που ο πρωθυπουργός κατέδειξε είναι πως και σχέδιο έχει, και αποφασισμένος για σκληρές αποφάσεις είναι, και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων ειλικρινά επιδιώκει, προκειμένου και η χρεοκοπία ν' αποτραπεί και η Ελλάδα ν' αλλάξει» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Η διέξοδος για το λαό

«Το ΚΚΕ συζητάει τις θέσεις και τις προτάσεις του πλατιά με το λαό, καλώντας τον να συστρατευθεί με τους κομμουνιστές στην ένταση της ταξικής πάλης. Να μην εγκλωβιστεί από τουφεκιές περί "εθνικής υπόθεσης", επιθετικής συναίνεσης και μεταμφίεσης του πολιτικού σκηνικού, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την πάλη του λαού και να υφαρπάξουν την υποταγή του στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου σε βάρος του. Αντίθετα, ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει και τη συγκυρία που αποκαλύπτει τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα της αστικής τάξης, για να δημιουργήσει ρήγματα, να βάλει κι άλλα εμπόδια στην υλοποίηση της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής. Οχι μόνο να μη βοηθήσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα μονοπώλια να αντιμετωπίσουν την κρίση τους, αλλά να τους δώσει και την καίρια "σπρωξιά" όταν έρθει η ώρα. Εκείνο που μπαίνει επιτακτικά είναι να γίνει αυτή η πρόταση του ΚΚΕ πλειοψηφική, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, η πάλη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας. Να πάρουν πάνω τους οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία την ανάπτυξη της πάλης με όρους ρήξης και ανατροπής με την εξουσία των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ