Πέμπτη 26 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ωμός ο εκβιασμός

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διστάζει, ακόμη και τώρα, να βάλει πραγματικό μαχαίρι στο λίπος του Δημοσίου, ενώ φοβάται να δεχθεί κάποια παροχή εγγυήσεων στους δανειστές μας λόγω πολιτικού κόστους. Οσο για το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία λέει ΟΧΙ σε όλους τους όρους των δανειστών, αρνούμενο ουσιαστικά ακόμη και την ανάγκη άμεσων αποκρατικοποιήσεων. Ετσι δεν πάμε πουθενά. `Η μάλλον θα πάμε σε εκλογές και σε μια μεγάλη εθνική περιπέτεια. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν προφανώς οι πρωταγωνιστές του πολιτικού δράματος είναι πως ακόμη και μετά από εκλογές θα ξαναβρεθούν όλοι γύρω από ένα τραπέζι έχοντας απέναντί τους τους ίδιους σκληρούς όρους των δανειστών μας στους οποίους θα πρέπει να απαντήσουν τι αποφάσισαν: χρεοκοπία ή νέο πρόγραμμα, ευρώ ή δραχμή;» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Εκδηλη η αμηχανία

«Η αιφνίδια πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν πατάει πάνω σε πραγματικά γνωστά δεδομένα. Εξ αντικειμένου επιδιώκει να μεταθέσει την ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων στους ψηφοφόρους. Φαίνεται ως πρόταση που διατυπώνεται εν κενώ. Εκτός αν ο κ. Δασκαλόπουλος ενεργεί σαν "λαγός", γνωρίζοντας την προχθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για δημοψήφισμα...» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Αλλος ο δρόμος του λαού

«Σήμερα είναι η ώρα να αρχίσουν να δημιουργούνται ρήγματα στο αστικό πολιτικό σύστημα, στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους του κεφαλαίου. Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για όλους να ενταχθούν στην οργανωμένη ταξική πάλη. Να γραφτούν στα συνδικάτα τους και να πετάξουν έξω τους εκλεκτούς των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Σήμερα είναι η ώρα να σταματήσει κάθε άνθρωπος του μόχθου να "σκοτίζεται" για τα κόμματα της πλουτοκρατίας και ποιο συνδυασμό διακυβέρνησης θα βρουν για να καταδυναστεύουν το λαό. Σήμερα είναι η ώρα ο εργαζόμενος λαός να μη δεχτεί να κάνει πια θυσίες για τη σωτηρία των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί αυτή η "σωτηρία" είναι ο δικός του χαμός. Σήμερα είναι η ώρα οι θυσίες των εργαζομένων να πιάσουν τόπο. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε σχολή να γίνει "ορμητήριο" ταξικού αγώνα» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ