Σάββατο 20 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι «πολίτες» του facebook

«Για καλό... ...και για κακό, ο εγκέφαλος και η τσέπη του facebook, ο Πίτερ Τιλ, 43 ετών, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ξεκινά το προσεχές έτος το πιο φιλόδοξο σχέδιό του: την ίδρυση μιας υπερπόντιας χώρας, εκεί κάπου "στο τέλος της γης και στη γη της αρχής", όπως έγραφε ο ποιητής Λόρενς Φερλινγκέτι. Με μικρές πλωτές πόλεις που θα είναι αγκυροβολημένες 200 μίλια στα ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο και θα μπορούν να φιλοξενήσουν εκατομμύρια «πολίτες» έως το 2050. Και εκεί, σε αυτά τα πλωτά κοινωνικά εργαστήρια, ο Πίτερ Τιλ ελπίζει να βρει επιτέλους την ασφάλεια που δε βρήκε στον υπόλοιπο κόσμο, εφαρμόζοντας το κοινωνικό πείραμά του: μια κοινωνία ακραιφνώς φιλελεύθερη, χωρίς κοινωνική πρόνοια, χωρίς ελάχιστο εγγυημένο μισθό, χωρίς πολιτική, χωρίς κανόνες και νόμους. Οι "βάρβαροι" μπορεί μεν να βρίσκονται προ των πυλών, αλλά δεν διαθέτουν ναυτικό ακόμη

Η "εξέγερση" για το youtube

(...) Η εξέγερση έχει μεταμορφώσει όμως και πόλεις σαν τη Χομς, που οι κάτοικοί τους παλιότερα δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για την πολιτική. Κάθε βράδυ οι συγκρούσεις εδώ ξαναρχίζουν. Πριν από λίγες ημέρες, 200 άτομα διαδήλωσαν μπροστά στο ξενοδοχείο "Σαφίρ" (...) "Δεν ανησυχούμε για την ασφάλειά μας", είπε ένας διαδηλωτής. Η διαδήλωση ήταν μικρή και μέχρι να φτάσουν τα λεωφορεία με τους άνδρες της ασφάλειας προλάβαινε να διαλυθεί. Ανθρωποι των διαδηλωτών βρίσκονταν έξω από τα αστυνομικά τμήματα και θα έδιναν αμέσως σήμα. Ο σκοπός της διαδήλωσης ήταν συμβολικός: να "ανεβούν" βίντεο στο YouTube» (τα αποσπάσματα από τα ΝΕΑ)

Η διαμαρτυρία χωρίς «διά ταύτα»

«Οι πομπώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν μεγάλες αλλαγές και εκσυγχρονισμό στην Παιδεία αποδεικνύονται, μέρα με τη μέρα, ένα επικοινωνιακό προπέτασμα καπνού για να περάσουν τα πιο ακραία μέτρα που θα οδηγήσουν στην ακόμα πιο βαθιά απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και θα καταργήσουν και εκείνα τα λίγα εναπομείναντα στοιχεία της δωρεάν Παιδείας. Η προχειρότητα, η ανοργανωσιά, η ανευθυνότητα και η αυθαιρεσία, με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση αυτόν τον νευραλγικής σημασίας τομέα δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για "καυτό" φθινόπωρο, και για ταλαιπωρία μαθητών και γονέων» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ