Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Απάτη η «αποκατάσταση αδικιών»

«Κανένα ηθικό ή άλλο φραγμό δεν έχουν οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και μάλιστα τα πλέον εξαθλιωμένα και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Τα τερατώδη ψέματα και ο ξεδιάντροπος εμπαιγμός πάνε σύννεφο. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της δήθεν "αποκατάστασης των αδικιών" για χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, μέσω των πάντα αόριστων και νεφελωδών "ισοδύναμων μέτρων" και "περιορισμού της σπατάλης του Δημοσίου". Πρόκειται, βέβαια, για συνειδητό ψέμα και καθαρή απάτη.

Πρόκειται για σφαγή...

Στην πραγματικότητα, "φτύνουν" κατάμουτρα τα λαϊκά στρώματα, γιατί αυτά τα ισοδύναμα μέτρα και τα μέτρα περιορισμού της σπατάλης του Δημοσίου, τους πρώτους που θα πλήξουν είναι τους οικονομικά ασθενέστερους. Πηγές της "σπατάλης του Δημοσίου", σύμφωνα με τις εκθέσεις της τρόικας, θεωρούνται, μεταξύ των άλλων, τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα (αναπηρίας, πολυτέκνων, τοκετού, ασθενείας κ.ά.) και γι' αυτό πρόκειται να καταργηθούν όλα και να αντικατασταθούν από ένα επίδομα που θα δίνεται στο 20% όσων βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Από το σύνολο των 7 δισ. ευρώ που δίνονται μέσω του προϋπολογισμού για τα κοινωνικά επιδόματα, θα ψαλιδιστούν ποσά ύψους 3,3-3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 50%, για την επόμενη διετία. Πηγές της "σπατάλης" θεωρούνται, επίσης, οι δαπάνες για τα νοσοκομεία και τα φάρμακα, τα ασφαλιστικά ταμεία και την Παιδεία, που θα σφαγιαστούν εξίσου, στο πλαίσιο των μέτρων ύψους 11 δισ. ευρώ που θα πάρουν τον Ιούνη.

...και πρέπει να την πληρώσουν

Κι όμως, ενώ οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν από κοινού αποφασίσει και συνυπογράψει τον άγριο σφαγιασμό των κοινωνικών δαπανών, των συντάξεων και των μισθών, την ίδια στιγμή πουλάνε ξετσίπωτα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει σκληρά και να εμπιστευτεί το ΚΚΕ» (το σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ