Τετάρτη 20 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εγκαιρη προειδοποίηση

«Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό. Του μίλησε για την κρίση και τις εξελίξεις που αντικειμενικά γεννά σε βάρος του η προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων και στην Ελλάδα να τη διαχειριστούν προς όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Προειδοποίησε ότι καμιά κυβέρνηση, είτε της κεντροδεξιάς είτε της κεντροαριστεράς, δεν μπορεί να δώσει λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, κανένας συμβιβασμός στην ΕΕ δεν μπορεί να αντιστρέψει την πορεία της καπιταλιστικής κρίσης. Οτι καμιά διαχείριση, από κανένα κόμμα που δέχεται την παραμονή της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και αναγνωρίζει τα μονοπώλια σαν κλειδοκράτορες στην οικονομία και την παραγωγή, δεν μπορεί και δε θέλει να πάρει ούτε τα ελάχιστα μέτρα ανακούφισης του λαού, αφού ακόμα και αυτά προϋποθέτουν σύγκρουση με την ΕΕ και τους ντόπιους καπιταλιστές. Κανένα από τα κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο του λαού δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με την ευρωένωση και τα μονοπώλια. Αντίθετα, όλοι εγγυώνται την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και υπόσχονται ανάπτυξη με νέα προνόμια και χρήμα για το κεφάλαιο.

Να πάρει ο λαός τα μέτρα του

(...) Το ΚΚΕ είπε με ειλικρίνεια πως κανένας δεν πρόκειται από τα πάνω να δώσει διέξοδο στα λαϊκά προβλήματα και πως ο λαός από μόνος του θα σωθεί, αν το αποφασίσει (...) Το ΚΚΕ προειδοποίησε για να προετοιμάσει το λαό ότι η κρίση στην ΕΕ και στην Ελλάδα θα βαθύνει (...) Ανέδειξε την ανάγκη ο λαός να πάρει από τώρα τα μέτρα του για το ενδεχόμενο να χρειαστεί οργανωμένα να εξασφαλίσει το ψωμί και τα φάρμακά του, τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του, σε συνθήκες ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Γερά το τιμόνι στις φουρτούνες

(...) Το ΚΚΕ πήγε συνειδητά κόντρα στο ρεύμα, γνωρίζοντας πως σε συνθήκες όξυνσης των εκβιασμών και των αυταπατών για κυβερνητική διέξοδο υπέρ του λαού, θα πλήρωνε το κόστος στην κάλπη. Το ΚΚΕ γρήγορα θα επιβεβαιωθεί, ακόμα και στα μάτια εκείνων των λαϊκών ανθρώπων που κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων επένδυσαν στην κάλπη τις προσδοκίες τους για λύση εδώ και τώρα από τα πάνω, ρίχνοντας ακόμα πιο κάτω τις διεκδικήσεις τους. Μάτια και αυτιά ανοιχτά, γιατί οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο λαός έχει ανάγκη από ένα ΚΚΕ ισχυρό, που θα κρατάει γερά το τιμόνι στις φουρτούνες που έρχονται» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ