Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αμερικανική ειρήνη: «Να βάλει κάτω (σ.σ. ο Πρόεδρος Μπους) ένα σαφές αμερικανικό σχέδιο ειρήνης που, πρώτον, θα θέτει τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα υπό νέα εντολή του ΟΗΕ για τη συγκρότηση μιας νέας Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία θα είναι σε θέση να ασκήσει εξουσία σε αυτές τις περιοχές, δεύτερον, να προβλέπει τη σταδιακή αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, όπως την προέβλεπε το σχέδιο Κλίντον και τρίτον, θα βάζει αμερικανικές ή ΝΑΤΟικές δυνάμεις να εξασφαλίζουν την εφαρμογή της συμφωνίας». (Τόμας Φρίντμαν ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΝΕΑ).

Καθεστώς κατοχής: «Ο Αριέλ Σαρόν προωθεί το αρχικό σχέδιό του, της κατάλυσης της Παλαιστινιακής Αρχής και της εξόντωσης της ηγεσίας της παλαιστινιακής αντίστασης, με τη σύλληψη χιλιάδων στελεχών της, παραλλήλως με την ουσιαστική επανεπιβολή καθεστώτος κατοχής επί των Παλαιστινίων. Ευελπιστεί ότι διά της γραμμής αυτής θα καθυποτάξει και θα εξανδραποδίσει τους Παλαιστίνιους για μερικά χρόνια». (Από το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

Τάξη του αίματος και του τρόμου: «Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο δυτικός Τύπος πίστεψε και πρόβαλε ως ειρηνευτική την αποστολή του Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή και προεξοφλούσε την επιτυχία της. Η ισχυρότερη δύναμη και μόνον αυτή, κατά την κρατούσα αντίληψη, μπορεί να τηρήσει την παγκόσμια τάξη, όπως άλλοτε οι αυτοκρατορίες. Είναι η γνωστή τάξη του αίματος και του τρόμου». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Κατέστρεψαν την οικονομία: «Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times ο Ερυθρός Σταυρός, η Παγκόσμια Τράπεζα και το Γραφείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμφωνούν, σε εμπιστευτική τους έκθεση, ότι ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει με τις επιχειρήσεις του στη Δυτική Οχθη την οικονομία και την υποδομή των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι ζημίες της δημόσιας υποδομής ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια δολάρια». (Από τα ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ