Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Θυμός και αβεβαιότητα: «Η Ευρώπη νιώθει ξαφνικά βίαιους ανέμους να αναστατώνουν το πολιτικό της σκηνικό... Για κάποιον λόγο υπάρχει πολύς θυμός, απελπιστικά πολύς θυμός... Ο θυμός μπορεί να εκφραστεί με διάφορους τρόπους στο μέλλον, από ένα κίνημα εναντίον της ΕΕ ως μια έκρηξη ρατσισμού. Το σίγουρο είναι ότι κάτω από την επιφάνεια της πολιτικής σήμερα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και καχυποψία που αναζητούν διέξοδο». (Αλέξης Παπαχελάς ΒΗΜΑ).

Κρίση συστήματος: «Ενώ, λοιπόν, υπάρχουν ισχυρότατες και πληθυνόμενες ενδείξεις ότι το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται σκληρά και σε ορισμένες χώρες περιέρχεται σε κρίση, η οποία εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους ακόμη και για την πορεία και το περιεχόμενο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, οι παρ' ημίν πολιτικοί ταγοί περί άλλα τυρβάζουν». (Από το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

Μηνύματα: «Το βασικό μήνυμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών δεν είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς, αλλά η κατάρρευση των εκσυγχρονιστών, των κομμουνιστών συμμάχων τους και η μεγάλη υποχώρηση των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς». (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

«Δικομματική καραμπόλα»: «Με άλλους λόγους, το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη, έχοντας εκουσίως -και χάριν των κεντρώων επιλογών- αποβάλει τη σοσιαλιστική του φυσιογνωμία, όπως συνέβη, άλλωστε, με όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, αναζητεί τώρα μια νέα αριστεροφανή ταυτότητα, "απωθώντας" τη ΝΔ στην Ακρα Δεξιά(!)». (Στάμος Ζούλας - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Κατάπτυστος: «Εγώ δεν ντρέπομαι να πω ότι αυτή την επιλογή του γαλλικού λαού τη βρίσκω κατάπτυστη - ανεξάρτητα από αιτίες, ερμηνείες και εξηγήσεις». (Ι. Κ. Πρετεντέρης ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ