Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Τρομοκρατία και ακροδεξιά»: «Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ενισχύει την Ακροδεξιά στην Ευρώπη. Συμπλέοντας με τους Αμερικανούς στον πόλεμό τους κατά της τρομοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Ενωση υπονομεύει σοβαρά τις δημοκρατικές παραδόσεις της ηπείρου και δημιουργεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα ρατσισμού. Σε αυτό το απογοητευτικό συμπέρασμα κατέληξε το Ινστιτούτο Φυλετικών Σχέσεων, το οποίο παρουσίασε τις διαπιστώσεις του σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε προχτές». (Ρούσος Βρανάς - ΝΕΑ).

Ομολογία: «Ευτυχώς, κανένας από εκείνους που έχουν ζηλέψει τη δόξα τους δεν έχει απήχηση. Σε αυτό συντελούν και οι επιλογές της ΝΔ, που δεν αφήνουν χώρο ούτε για ακραίες πολιτικές ούτε για ακραίους πολιτικούς». Γ. Αλογοσκούφης απαντώντας (στα ΝΕΑ) στην ερώτηση «Χάιντερ, Φίνι, Λεπέν. Στην Ελλάδα ποιος;».

Το λένε τα γκάλοπ..: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακροδεξιό κόμμα, για να εκτιμηθεί η δύναμή του και η επιρροή των ιδεών του στην κοινή γνώμη. Ακροδεξιά και φιλομοναρχικοί στεγάζονται στη Νέα Δημοκρατία, οπότε είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το ποσοστό τους. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί, ότι το 18,2% των Ελλήνων λέει "ναι" στην ίδρυση ενός ακροδεξιού κόμματος τύπου Λεπέν, σύμφωνα με τα στοιχεία τελευταίας δημοσκόπησης. Το "ναι" δηλώνεται από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και όχι μόνο από τη ΝΔ...». (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Τρέμουν οι of shore: «Θεωρώ απαράδεκτο ένα κράτος, ένα σοσιαλιστικό κράτος με μια σοσιαλιστική κυβέρνηση να απαιτεί από έναν μεροκαματιάρη να πληρώνει φόρο για το διαμερισματάκι που δίνει στην κόρη του και αυτός που έχει μια τεραστίων διαστάσεων βίλα να μην πληρώνει τίποτα... Οχι, δεν πληρώνουν διότι βάζουν τις βίλες σε of shore εταιρίες». (Νίκος Χριστοδουλάκης, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στα ΝΕΑ. --Ασχολίαστο).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ