Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αναγέννηση... του Μεσαίωνα: «Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 2003, περιορισμό της συμμετοχής του κράτους στο 35% στις δημόσιες επιχειρήσεις, περισσότερες επιδοτήσεις για επενδύσεις στη Βόρειο Ελλάδα και κάλυψη των κινδύνων εκ του Ασφαλιστικού υποσχέθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους εκπροσώπους της βιομηχανίας. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε κλειστό γεύμα με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης περιέγραψε μια ευρεία προσπάθεια αναγέννησης της οικονομίας, η οποία θα δίδει έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, θα στηρίζει μέσω αυτών τα δημόσια οικονομικά και θα εξασφαλίζει πόρους για την άσκηση αναπτυξιακής φορολογικής πολιτικής» (Από το πρωτοσέλιδο θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Ποιος έχει ψευδαισθήσεις; «Κορυφαία στελέχη του ΣΕΒ υπογράμμιζαν ότι η ανάλυση της κατάστασης από τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη ήταν "εξαιρετικά ρεαλιστική και τεκμηριωμένη με σημαντική διεισδυτική ματιά, ενώ είναι φανερό ότι ο κ. Χριστοδουλάκης δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να ανακάμψει η οικονομία". Οι ίδιοι κορυφαίοι κύκλοι αναρωτήθηκαν όμως "πόσο θα αντέξει ο υπουργός στη δημοσιονομική πειθαρχία, εν μέσω αλλεπάλληλων προεκλογικών περιόδων, και φυσικά υπό το κράτος ποικίλων πιέσεων» (Α. Γ. Χριστοδουλάκης - «ΒΗΜΑ»).

Φέρτε τα λεφτά: «Κλειδί στη διαμόρφωση του οικονομικού κλίματος θεωρεί ο επιχειρηματικός κόσμος την προώθηση του Γ` ΚΠΣ, σε συνδυασμό με τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου. Αυτό άλλωστε ήταν και το κεντρικό μήνυμα που μετέφεραν προς τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, σε δείπνο που του παρέθεσαν προχθές το βράδυ» («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ