Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ηρεμα νερά. «Σημάδια επιστροφής του ΠΑΣΟΚ σε ήρεμα νερά και εξόδου από την εσωστρέφεια, που το ταλαιπώρησε επί μεγάλο χρονικό διάστημα διαφάνηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Πιθανώς τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αντιλήφθηκαν ότι η εντολή του λαού ήταν να κυβερνήσουν τη χώρα και όχι να αναλώνονται σε -εν πολλοίς- ανούσιες διαμάχες και σκιαμαχίες, οι οποίες ελάχιστα ενδιαφέρουν τους πολίτες, ενώ αποτελούν τροχοπέδη στην παραγωγή κυβερνητικού έργου». (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Ηπιότητα. «Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επέδρασε αποφασιστικά στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία χαρακτηρίστηκε από απρόσμενη ηπιότητα και, ταυτόχρονα, από την έκδηλη ανησυχία για την εκλογική πορεία. Ο Κ. Σημίτης προσπάθησε να εμφυσήσει στους βουλευτές αισιοδοξία, τονίζοντας ότι η ανατροπή του δυσμενούς κλίματος είναι δυνατή». (Γ. Καρελιάς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Πάντα κυρίαρχος. «Ο κ. Σημίτης απέδειξε και χτες ότι ελέγχει πλήρως τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού στην ΚΟ όχι απλώς δεν εμφανίστηκε κάποια διαφορετική πρόταση ή έστω ψήγματα αντιπολιτευτικής πλατφόρμας, αλλά και κορυφαία στελέχη, όπως ο κ. Θ. Πάγκαλος ή ο κ. Γερ. Αρσένης, που πρωτοστατούν στη δημόσια κριτική εναντίον του, απέφυγαν να μιλήσουν ώστε να μην έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί του». (Β. Σκουρής -ΕΘΝΟΣ).

Εγγυημένη επένδυση. «"Πίστωση χρόνου" έλαβε χτες από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης που σε μια προσπάθεια επανασυσπείρωσης και πολιτικής αντεπίθεσης του κυβερνώντος κόμματος προσδιόρισε ως στόχο του μια νέα εκλογική νίκη, στην αναμέτρηση του 2004. Ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως για την ανάκαμψη της κυβέρνησης έχει "επενδύσει" πολιτικά στο εν εξελίξει έργο, στην πορεία των εθνικών θεμάτων και στη μετωπική αντιπαράθεση με τη ΝΔ». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ