Πέμπτη 13 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Τέλος τα «κόμματα εποχής»: «Αποδεικνύει επίσης (σ.σ. η απόφαση του Δ. Αβραμόπουλου) ότι παρά τις αδυναμίες τους τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας εκφράζουν υπαρκτές κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις και έχουν βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Τέτοιες που τα περιθώρια για νέα πολιτικά κόμματα -ιδίως μάλιστα με το σημερινό εκλογικό νόμο- να είναι από μικρά έως ανύπαρκτα». (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

«Συμβουλές»: «Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος βγήκε τραυματισμένος από αυτή την περιπέτεια και τώρα έχει δύο επιλογές. Η πρώτη, να μείνει για ένα διάστημα εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής, που σημαίνει να μην είναι στην επόμενη Βουλή... Η δεύτερη επιλογή είναι να τρέξει να πιάσει «στασίδι» στη Ρηγίλλης με έπαθλο ένα υπουργείο- αν βέβαια η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές... Παρά τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο δήμαρχος, είναι αρκετά έμπειρος ώστε να γνωρίζει αν σε μια τέτοια βιαστική και απελπισμένη κίνηση θα αδυνάτιζε ακόμη περισσότερο την πολιτική του παρουσία και θα ψαλίδιζε τις φιλοδοξίες του». (Γ. Πολίτης - ΝΕΑ).

«Ηττα(;) της διαπλοκής»: «Η απόφαση του Δημ. Αβραμόπουλου να διαλύσει το βραχύβιο κόμμα του πριν εκτεθεί στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί ήττα της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων. Ο δήμαρχος Αθηναίων παγιδεύτηκε και εμπιστεύτηκε τις φιλοδοξίες του στα συμφέροντα και στα κυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την άνοδο του Κ. Καραμανλή στην εξουσία». (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

Επιθυμίες: «Η θεματική αλλαγή στάσης του κ. Αβραμόπουλου εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη θεαματική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων και στην πολιτική δυναμική υπέρ της ΝΔ και σε βάρος του ΠΑΣΟΚ». (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ