Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ευελιξία στην αγορά εργασίας: «Μεγαλύτερη κινητικότητα και ευελιξία, άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία, διεύρυνση του θεσμού της μερικής απασχόλησης, μεγαλύτερη διακύμανση στους μισθούς και μείωση των εισφορών, λιγότερο αυστηροί κανόνες προστασίας της απασχόλησης. Οι πέντε αυτές μεταρρυθμίσεις αποτελούν για τον ΟΟΣΑ κλειδί για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας» (ΒΗΜΑ).

Χαμηλότερες συντάξεις! «Μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης των εργαζομένων, χαμηλότερες συντάξεις, μετατάξεις και προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων με βάση την ικανότητα και την εργατικότητα συστήνει, μεταξύ άλλων, ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία» (ΝΕΑ).

Ο λόγος, τώρα, στις ασφαλιστικές: «Η κυβέρνηση συζητεί με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες την παροχή περισσότερων κινήτρων για συμπληρωματική ασφάλιση» (Ν. Χριστοδουλάκης - ΒΗΜΑ).

Διά χειρός «Φολκσβάγκεν»: «"Δεκατρία μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας" τιτλοφορείται η έκθεση για τη μείωση της ανεργίας στη Γερμανία έως 50% μέχρι το 2005. Εμπνευστής της "μαγικής" αυτής συνταγής, η οποία παραδόθηκε δύο μήνες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, είναι ο επιτυχημένος διευθυντής της "Φολκσβάγκεν", Πέτερ Χαρτς, προσωπικός φίλος του Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η βαθιά τομή που επαγγέλλεται το στέλεχος της κραταιάς αυτοκινητοβιομηχανίας συνοψίζεται στη μείωση των επιδομάτων ανεργίας, στην εξάπλωση της μερικής απασχόλησης και στη δημιουργία Πρακτορείων Εξεύρεσης προσωπικού, τα οποία θα προσλαμβάνουν ανέργους άνω των έξι μηνών και στη συνέχεια θα τους νοικιάζουν στους εργοδότες για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οσοι από τους ανέργους απορρίπτουν τις σχετικές προτάσεις θα υποχρεούνται στη λήψη μειωμένου επιδόματος ανεργίας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ