Σάββατο 29 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ελαφρύνσεις»...25! «Η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και η απαλλαγή μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνονται στο πακέτο των 25 ελαφρύνσεων και απλοποιήσεων που εγκρίθηκαν χτες από την Κυβερνητική Επιτροπή». (Από την πρώτη σελίδα των ΝΕΩΝ)

«Σχέση με την εφορία».«Στις επιπτώσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης στηρίζει τώρα τις ελπίδες της για πολιτική ανάκαμψη η κυβέρνηση. Από την εκτενή συζήτηση που έγινε στην Κυβερνητική Επιτροπή κατέστη σαφές ότι τα μέτρα για την ανατροπή του υφιστάμενου φορολογικού συστήματος που θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο, αν σχεδιαστούν σωστά και υλοποιηθούν με ακρίβεια, μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά, για να αλλάξει η γνωστή δυσάρεστη σχέση με την Εφορία». (Π. Λάμψιας -ΒΗΜΑ).

Ποιες «επιβαρύνσεις»;... «Οχι μόνο ελαφρύνσεις αλλά και επιβαρύνσεις θα περιλαμβάνει η φορολογική μεταρρύθμιση, όπως παραδέχτηκε χθες, για πρώτη φορά, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Επιβαρύνσεις οι οποίες θα προέλθουν από την κατάργηση πλήθους φοροαπαλλαγών (ενοικίων, διδάκτρων, οικογενειακών δαπανών, περιορισμός ιατρικών δαπανών, νέοι φόροι στα ακίνητα κ.ά.)».(ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Παράδοξο (;): «Φαντάζει κάπως παράδοξο, να ανακοινώνεται στην Ελλάδα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο υπόσχεται μόνο ελαφρύνσεις και ταυτόχρονα να φιλοδοξεί να απλουστεύσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αλλιώς έχουν συνηθίσει οι πολίτες, αφού, κάθε φορά που γινόταν λόγος για φορολογική μεταρρύθμιση, το βέβαιο ήταν ότι κάποιος νέος φόρος θα έρθει να προστεθεί ή να διευρύνει τους ήδη υπάρχοντες» (Από το κύριο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ