Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οσα ξέρει η CIA...«Τις τελευταίες ημέρες έχουν προκύψει βάσιμες ενδείξεις για επαφές του Κουφοντίνα ή "μικρού αφεντικού" όπως τον χαρακτηρίζουν οι ερευνητές, με άτομα που είχαν στο παρελθόν αναπτύξει δράση η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "παρακρατική" με εθνικιστικές αποχρώσεις... Αναλυτής που γνωρίζει καλά την πορεία των ερευνών, επιμένει ότι θα προκύψουν στοιχεία για σχέσεις της 17Ν κατά τη δεκαετία του 1980 με άτομα ή ομάδες που είχαν ουσιαστικά διαβρώσει ευαίσθητους τομείς του κρατικού μηχανισμού. Η έρευνα στο σκοτεινό αυτό κομμάτι, θα απαιτήσει ασφαλώς τεράστια προσοχή διότι εμπλέκονται σχέσεις με άλλες χώρες και μπορεί, εφόσον μείνει ανεξιχνίαστο, εύκολα να καταστήσει τη χώρα αντικείμενο εκβιασμού ξένων υπηρεσιών οι οποίες γνωρίζουν, σε αυτή τη φάση, περισσότερα από όσα ξέρει η ελληνική κυβέρνηση» (Αλέξης Παπαχελάς - ΒΗΜΑ).

«Εμπόδιο» η ΕΥΠ; «Οταν λοιπόν ο σημερινός υπουργός Δημόσιας Τάξης, τόλμησε να δημιουργήσει μια κλειστή ομάδα εργασίας για τη 17Ν, αφήνοντας στην ουσία απ' έξω απ' το παιχνίδι την υπηρεσία (σ.σ. αναφέρεται στην ΕΥΠ), τα αποτελέσματα ήταν αυτά που παρακολουθήσαμε τον τελευταίο μήνα» (Χρ. Παναγόπουλος -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο «αόρατος» Κουφοντίνας... «Οι αρχές - ανεπίσημα φυσικά - αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Κουφοντίνας δεν αποκλείεται να συνδεόταν με την ΕΥΠ, να συνδεόταν με τους Αμερικανούς!» (Από το ΠΟΝΤΙΚΙ).

«Προγραμματισμένες» συλλήψεις: «Ο παρακάτω διάλογος διημείφθη χθες το μεσημέρι στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού. Ρωτάει η παρουσιάστρια του δελτίου: "Θα έχουμε σήμερα συλλήψεις;". Και ο αρμόδιος ρεπόρτερ απαντά με χαρακτηριστική άνεση: "Δεν είναι προγραμματισμένο"... Για την Αστυνομία οι συλλήψεις των τρομοκρατών ήταν έως τώρα όπως εσείς προγραμματίζετε τις υποχρεώσεις της ημέρας. Τόσο απλό. `Η μήπως τόσο "σικέ";» (Γ. Ζαφείρης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ