Παρασκευή 9 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η ΑΝΕΡΓΙΑ: «Δικαιολογημένη -εν πολλοίς- η μονοπώληση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης περί τα τρομοκρατικά και τις προσπάθειες εξάρθρωσης της 17Ν. Εκτός όμως από την τρομοκρατία, υφίσταται και η σκληρή καθημερινότητα, η τρομοκρατία της ανεργίας... Με το βρόχο της να "πνίγει" το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία. Στο 27,4% εκτινάχτηκε ο δείκτης ανεργίας της νεολαίας στην Ελλάδα (στοιχεία Eurostat), όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι 15,2%...». (Μάκης Σελαμαζίδης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ: «Σοβαρές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η κερδοσκοπία σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες... Με το ένα κύμα αυξήσεων να διαδέχεται το άλλο, εξανεμίζοντας τις -μικρές- αυξήσεις που δόθηκαν στους εργαζόμενους. Ειδικά στις τουριστικές περιοχές, οι ανατιμήσεις πολλών αγαθών, όπως τα καύσιμα, τα εμφιαλωμένα νερά, τα τρόφιμα, φθάνουν ακόμη και στο 60% σε σχέση με πέρσι... Και από το φθινόπωρο ετοιμάζονται νέες αυξήσεις στα δίδακτρα, τα τέλη κυκλοφορίας, τα αυτοκίνητα και τα ασφάλιστρα» (Ριπές - ΤΑ ΝΕΑ).

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ: «Το Κογκρέσο πληροφορήθηκε προ ημερών από αξιόπιστη πηγή ότι η στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ιράκ που σχεδιάζει ο Πρόεδρος Μπους "είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε πυρηνικό πόλεμο".

Εκτιμώντας τη στρατιωτική ικανότητα και τις δυνατότητες ου Ιράκ, οι αρμόδιοι αναγνωρίζουν ότι είναι αμφίβολο, αν το πρώτο κύμα των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών θα πετύχει να καταστρέψει ικανό αριθμό -ίσως ούτε ένα- ιρακινών κινητών μονάδων εκτόξευσης πυραύλων. Αυτό δημιουργεί την πιθανότητα η Βαγδάτη να πλήξει κάποια πόλη στο Ισραήλ με πυραύλους που θα φέρουν βιολογικά μέσα. Η ισραηλινή αντίδραση πρέπει να αναμένεται ότι θα είναι πυρηνικός βομβαρδισμός κάθε ιρακινής πόλης, που δε θα έχει καταληφθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις» (ΤΗΕ ΤΙΜΕΣ - ΤΟ ΒΗΜΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ