Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Δυσοίωνες προβλέψεις: «Παρά τις όποιες εντυπωσιακές -μα και πρόσκαιρες- εκτινάξεις των χρηματιστηριακών δεικτών, το αμερικανικό χρηματιστήριο εκτιμάται ότι θα κλείσει και τη φετινή χρονιά -τρίτη κατά σειρά- με απώλειες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περίοδο συρρίκνωσης των τιμών των μετοχών από εκείνην του 1939-41. Παράλληλα, καμία από τις τρεις σημαντικότερες κινητήριους δυνάμεις της αμερικανικής οικονομίας -καταναλωτές, επιχειρήσεις, κράτος- δεν εμφανίζονται έτοιμες να της δώσουν ουσιαστική ώθηση στο εγγύς μέλλον» (ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Αφύπνιση... «Η χθεσινή μαζική διαδήλωση κατά των ιδιωτικοποιήσεων που συντάραξε το Παρίσι, σηματοδοτεί τη θεαματική επανεμφάνιση των κρατικιστών, σε μια περίοδο που μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις καταρρέουν και η τυφλή πίστη στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας κλονίζεται. "Οχι στο ψαλίδισμα του κράτους" ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που συναντήθηκαν από όλο το πολιτικό φάσμα για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στη νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ζαν Πιερ Ραφαρέν» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Παλιά τους τέχνη... «Ορισμένοι από τους επιθεωρητές που έστειλαν τα Ηνωμένα Εθνη στο Ιράκ, στη διάρκεια της δεκαετίας του '90, είναι πιθανό να ήταν κατάσκοποι των κυβερνήσεων των χωρών τους, υποστηρίζει ένας Σουηδός, που εργάστηκε ως επιθεωρητής του ΟΗΕ. "Υπήρχαν κάποια επεισόδια που ήταν παράξενα. Ενα μέλος της ομάδας έκανε πολλά φωτοαντίγραφα εγγράφων. Επίσης υπήρχαν ορισμένοι που πήγαιναν τα βράδια στις πρεσβείες τους, παρόλο που στην πραγματικότητα αυτό δεν επιτρεπόταν", δήλωσε ο Ακε Σέλστρομ, στην κρατική τηλεόραση της Σουηδίας. Ο Σέλστρομ εργάστηκε στον οργανισμό UNSCOM, για τις επιθεωρήσεις του ιρακινού οπλοστασίου» (ΑΠΕ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ