Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ιστορίες για Αμερικανάκια: «Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα καθήσει στο μακρύ τραπέζι της αίθουσας συσκέψεων στον 38ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ, στην 1η Λεωφόρο. Γύρω του θα καθήσουν ο μεσολαβητής για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο και ορισμένα από τα ευρηματικότερα μυαλά του διεθνούς οργανισμού. Εκεί θα αποφασίσουν τη δοσολογία του χαπιού που θα κληθούν να καταπιούν Λευκωσία και Αθήνα αμέσως μετά» (Αλέξης Παπαχελάς - ΒΗΜΑ).

Χωρίς απάντηση; «Το βασικό ερώτημα είναι ακόμη χωρίς απάντηση: Εως ποιο σημείο θα θελήσουν ή θα μπορέσουν Αθήνα και Λευκωσία να υποχωρήσουν προς μια πολιτική λύση του Κυπριακού, "θυσιάζοντας" κάποιες σταθερές έως τώρα θέσεις στο βωμό της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση;» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν περίμεναν...«Κανένας δεν περίμενε από τον πρωθυπουργό τέτοιας εκτάσεως υποχώρηση στο μέγα εθνικό θέμα της Κύπρου. Και δε θα την περίμενε ειδικώς από τον κ. κ. Σημίτη, δοθέντος ότι είναι πρωθυπουργός επί επτά συναπτά έτη. Εκείνος εχάραξε την εθνική στρατηγική για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Και εκείνος υπαναχωρεί σήμερα από τις εθνικές θέσεις που ο ίδιος έχει διακηρύξει!» (ΕΣΤΙΑ).

«Ασταθή» χαρακτηριστικά: «Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Συνασπισμού ενθαρρύνουν το ΠΑΣΟΚ στην επίθεση φιλίας. Πρώτον, ο Συνασπισμός είναι σταθερός αιμοδότης του ΠΑΣΟΚ στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις. Τα περισσότερα exit polls έπεσαν έξω στις εκλογές του Απριλίου 2000 γιατί πολλοί από αυτούς που δήλωναν ότι ψήφισαν Συνασπισμό, στην πραγματικότητα είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ» (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ