Σάββατο 2 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Διά χειρός USA...«Στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν τη συναίνεση της Αγκυρας, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο λύσης, που - σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες - είναι πολύ κοντά στη μαξιμαλιστική απαίτηση των Τούρκων για δύο κράτη και πολύ μακριά από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι παρ' όλα αυτά το "σερβίρισμα" θα γίνει από τον γ.γ. του ΟΗΕ». (Σταύρος Λυγερός - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Εκρηκτικό μείγμα...«Η σύλληψη του Γιάννη Σερίφη, οι διαδοχικές υπαναχωρήσεις των έγκλειστων στον Κορυδαλλό σε συνδυασμό με την επικείμενη σύλληψη 3-4 περιφερειακών στελεχών της 17Ν και τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για την κυβέρνηση, αναφορικά με την τρέχουσα διαχείριση της υπόθεσης της τρομοκρατίας» (Ανδρέας Μαραθιάς -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

Καλπονοθευτικά: «Αναλογικότερο εκλογικό σύστημα σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη, ώστε να διασφαλίζεται "αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση". Τα σχετικά σενάρια, που θα συζητηθούν στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ τη Δευτέρα, είναι δύο και προβλέπουν ακόμη και σύμπραξη - συνεργασία κομμάτων (λ.χ. ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού) σε επίπεδο προσώπων, παράλληλα με την αυτόνομη κομματική εκλογική κάθοδο. Επίσης: διπλές κάλπες, μία για τις προτιμήσεις σε άτομα (υποστηριζόμενα από ένα, δύο ή περισσότερα κόμματα) και άλλη μία για τις αμιγώς ιδεολογικές επιλογές (κόμμα)» (ΒΗΜΑ).

Οι δάσκαλοι του Πούτιν: «Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση Μπλερ εξετάζει σοβαρά διάφορες λύσεις για τη διάλυση διαδηλώσεων στη Βόρειο Ιρλανδία και μία από αυτές είναι η χρήση ηρεμιστικών. Οι αμπούλες βρώμας είναι και αυτές μεταξύ των πιθανών μελλοντικών μέτρων» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ