Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Οι λόγοι του «θριάμβου»: «Πώς κατάφερε ο Τζορτζ Μπους και το κόμμα του όχι μόνο να διασωθούν πολιτικά αλλά και να θριαμβεύσουν εκλογικά, σε μια τόσο δυσοίωνη συγκυρία; Πρώτα απ' όλα, χάρη στην ατμόσφαιρα διαρκούς πολεμικής ετοιμότητας που επικράτησε στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001... Ο δεύτερος και εξίσου καθοριστικός λόγος πρέπει να αναζητηθεί στο μόνιμο, τα τελευταία χρόνια, εξοστρακισμό των λαϊκών μαζών από τις εκλογικές διαδικασίες. Η συμμετοχή κυμάνθηκε, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, γύρω στο 37%» (Πέτρος Παπακωνσταντίνου - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Σιγά τα κωλύματα... «Το αποτέλεσμα καθιστά τον Πρόεδρο Μπους πανίσχυρο και του επιτρέπει να εφαρμόσει την οικονομική και κοινωνική(;) πολιτική του στο εσωτερικό, αλλά και να χειριστεί τα εξωτερικά θέματα, όπως την εκστρατεία κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και την επίθεση κατά του Ιράκ, χωρίς τα νομοθετικά κωλύματα που του δημιουργούσαν συχνά οι Δημοκρατικοί» (Αθ. Ελλις - «ΝΕΑ»).

Δολοφονίες διά χειρός CIA: «Μπανγκ! Μπανγκ! Οι κακοί είναι νεκροί. Ούτε κατάλαβαν τις τους κτύπησε. Ο πρόεδρος Μπους πρόσθεσε και άλλες χαραγματιές στον υποκόπανο του όπλου του, ξεκάνοντας άλλους έξι "τρομοκράτες" στην έρημο της Υεμένης. Το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από ένα πύραυλο Χελφάιαρ που εκτοξεύτηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της CIA. Τα ρομπότ του θανάτου είναι υψηλής τεχνολογίας, κάνουν τη CIA να φαίνεται χρήσιμη. Ο πρόεδρος Μπους εφαρμόζει την παλιά αμερικάνικη λογική πως "ο μόνος καλός Ινδιάνος είναι ο νεκρός Ινδιάνος» («ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ» - «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ