Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ο Αλάχ να βάλει το χέρι του! «Κατά τη συνάντηση που είχαμε με όλα τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου ακούαμε με τα ίδια μας τα αυτιά να μας λέγουν ότι η Κύπρος σχοινοβατεί. Εάν έως τις 12 Δεκεμβρίου δεν έχει υπογραφεί από τους Τουρκοκυπρίους το σχέδιο Ανάν, ο κυπριακός ελληνισμός θα έχει κερδίσει πολλά. Αν όμως το υπογράψουν, θα έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα» (Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)

«Η καλύτερη λύση» «Παράταση στο χρόνο των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να δοθεί από την ΕΕ. Να ενταχθεί δηλαδή η Κύπρος στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης και μετά να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Θα ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και θα προβλεφτεί με κάποιο πρωτόκολλο η ένταξη και του υπόλοιπου μέρους, όταν επιτευχθεί συμφωνία. Αυτή ίσως είναι η καλύτερη λύση με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)

«Τραυματικές» σχέσεις: «Ενα άλλο ενδεχόμενο είναι η Τουρκία μέχρι το παραπέντε να μη συναινεί στη λύση του Κυπριακού εάν δεν πάρει ημερομηνία (σ.σ. ενταξιακών διαπραγματεύσεων)- οπότε η Κοπεγχάγη θα μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο παζάρι, γεμάτο πιέσεις και εκβιασμούς. Υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο να υπάρξει μονάχα η ένταξη της Κύπρου, αλλά ύστερα από μεγάλες "κόντρες" με τους εταίρους -και αφού ο κ. Σημίτης θα υποχρεωθεί να επικαλεστεί το δικαίωμα του βέτο στο σύνολο της διεύρυνσης. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε "τραύμα" στις σχέσεις της Ελλάδας με τους άλλους 14 εταίρους, ακριβώς τη στιγμή που οι σχέσεις αυτές βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο» (Ειρήνη Καρανασοπούλου -ΝΕΑ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ