Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ρώτησαν... τον Λαλιώτη; «Η αμερικανική κυβέρνηση με αλλεπάλληλες κινήσεις έχει ζητήσει πιεστικά από την ελληνική κυβέρνηση τη συνδρομή της στις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράκ. Ηδη, ο υπουργός Αμυνας Γ. Παπαντωνίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει γίνει αποδέκτης τριών "νον πέιπερς" της αμερικανικής κυβέρνησης με συγκεκριμένα αιτήματα που θα πρέπει να ικανοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων» (Κύρα Αδάμ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Το ξέρει... ο Λαλιώτης; «Στη μετά την 11η Σεπτεμβρίου εποχή μπαίνει και ο Ελληνικός Στρατός, σχεδιάζοντας τρόπους παρέμβασής του σε περίπτωση εκτάκτων καταστάσεων... Σύμφωνα με μελέτη του ΓΕΣ, που παρουσιάστηκε σε διεθνές φόρουμ, προτείνεται η συγκρότηση ενός νέου κεντρικού μηχανισμού ασφαλείας, ο οποίος θα συλλέγει πληροφορίες και θα δρα προληπτικά και κατασταλτικά και με συμμετοχή ειδικών μονάδων του Στρατού σε περίπτωση "ασύμμετρης απειλής" που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την αστυνομία... Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι τα σημεία αυτά αφήνουν περιθώρια για ρυθμίσεις που ενδεχομένως επιτρέπουν ανεξέλεγκτη ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, σύμφωνα με το μοντέλο που προωθείται και στις ΗΠΑ» (Λουκάς Δημάκας - ΝΕΑ).

«Μπλόκο»... από Λαλιώτη; «Αντιδράσεις προκάλεσε στους κατοίκους και τους φορείς της Καβάλας η είδηση ότι το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει μεγάλο λιμάνι στον όρμο των Ελευθερών της Νέας Περάμου Καβάλας... Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικές εγκαταστάσεις θα γίνουν παράπλευρα με το υπάρχον σήμερα εμπορικό λιμάνι των Ελευθερών, ενώ προβλέπεται να δημιουργηθούν προβλήτες ανοιχτά της θάλασσας. Η μελέτη, η δημοπράτηση και η υλοποίηση των κατασκευών θα γίνουν από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ενώ η χρηματοδότηση (σ.σ. ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 12 δισ. δρχ.) προέρχεται από το ΝΑΤΟ μέσω του υπουργείου Εθνικής Αμυνας» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ