Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Δεδομένος, άρα... «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν δεδομένο πλέον τον πόλεμο στο Ιράκ, όπως προκύπτει από τον κύκλο επαφών που είχε ο πρωθυπουργός και προεδρεύων στην ΕΕ κ. Κ. Σημίτης με τους ομολόγους του, εν όψει της συνόδου, των "15" που συγκαλείται με πρωτοβουλία των Αθηνών τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Κατά την κυρίαρχη άποψη στη Γηραιά Ηπειρο, οι ΗΠΑ έχουν κάνει τις επιλογές τους και θέλουν να αποφύγουν την έκδοση δεύτερου ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς θεωρούν ότι το πρώτο είναι αρκετό για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράκ». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η υποτέλεια δε χάνεται... «Η Αθήνα, αν και ιδεολογικά τάσσεται με τις απόψεις του γαλλογερμανικού άξονα, παράλληλα δε θέλει τη ρήξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι γνωρίζει ότι η ρήξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία των εθνικών θεμάτων. Κατέβαλε, άλλωστε, πολλές προσπάθειες για να άρει το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και δε θα ήθελε να τινάξει τώρα στον αέρα το επίτευγμα αυτό. (Γιάννης Καρτάλης -ΒΗΜΑ)

Ο «βολικός» μπιν Λάντεν. «Βολεύει απολύτως την αυτοκρατορία η εκμετάλλευση τώρα ενός μηνύματος του Μπιν Λάντεν, γι' αυτό και αναγνωρίζει ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είναι ζωντανός, δεν έχει εξοντωθεί και έχει ιδιαίτερη σημασία το μήνυμά του. Για να τρομοκρατηθεί η αμερικανική και η παγκόσμια κοινή γνώμη, εμφανίζεται ο Μπιν Λάντεν από τον Κόλιν Πάουελ να συνεργάζεται με το Ιράκ... Πρόκειται για μια ανταλλαγή "δώρων" μεταξύ Τζορτζ Μπους και Οσάμα μπιν Λάντεν, που χρησιμοποιούνται για να γίνει ο πόλεμος κατά του Ιράκ.. (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ