Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Περίεργοι φόβοι... «Η κρίση στο Ιράκ προκαλεί ήδη σοβαρές τριβές ανάμεσα στα παλιά και τα νέα μέλη της Ενωσης, τριβές που μάλλον θα ενταθούν αν ξεκινήσει ο πόλεμος. Με την Ανατολική Ευρώπη σε ρόλο «αποδιοπομπαίου τράγου» και το Κυπριακό ανοιχτό όμως, όλα είναι ανοιχτά σε σχέση με την επικύρωση της διεύρυνσης από τα εθνικά Κοινοβούλια. Αυτό ακριβώς φοβάται η Αθήνα, που θα ήθελε λύση το ταχύτερο δυνατόν, χωρίς όμως να χρεωθεί ότι πιέζει τους Κυπρίους να την αποδεχτούν» (Παν. Γιαλιατσάτος - ΝΕΑ).

«Μυλόπετρες»... «Το απευκταίο θα είναι να γίνει η Κύπρος κομμάτι των ευρω-αμερικανικών διαφορών, οι οποίες αυτόν τον καιρό οξύνονται. Αν οι ΗΠΑ στην απελπισία τους για διεθνή συνδρομή στον πόλεμο κατά του Ιράκ παρέμβουν, τότε υπάρχει κίνδυνος μελλοντικής "διεθνοποίησης του Κυπριακού" κατά το χείριστο τρόπο. Το Κυπριακό θα μπει στις μυλόπετρες της ευρω-αμερικανικής διαμάχης, με αποτέλεσμα να τελματωθεί κάθε προοπτική λύσης». (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

«Μόλις σβήσουν τα φώτα»... «Η Ευρώπη υπέκυψε στην απαίτηση του Αμερικανού Μεγάλου Αδελφού. Από τις 5 Μαρτίου, όλες οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τις ΗΠΑ αναλαμβάνουν την υποχρέωση να «καρφώνουν» τους επιβάτες τους στο FΒΙ: θα υποβάλλουν στις αμερικανικές αρχές λεπτομερή κατάλογο με τα προσωπικά δεδομένα τους. Οσο για τις αμερικανικές «διαβεβαιώσεις» για την προστασία αυτών των δεδομένων, δεν έχουν καμιά αξία, αφού η Αμερική δε διαθέτει νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων... Είναι ωραίο να βλέπουμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να βγάζουν αντιαμερικανικούς δεκάρικους μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας. Μα είναι αποκρουστικό να τους φανταζόμαστε να σκύβουν μπροστά στον Μεγάλο Αδελφό μόλις σβήσουν αυτά τα φώτα» (Ρούσσος Βρανάς - ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ