Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μηνύματα: «Με θετικά μηνύματα άρχισε χθες η δίκη για την τρομοκρατία. Η θαρραλέα απόφαση των δικαστών να απομακρύνουν το γυάλινο κλουβί αποφορτίζει το κλίμα και ασφαλώς θα διευκολύνει τη συνέχεια, καθώς εμπεδώνει την εικόνα ενός δικαστηρίου που είναι έτοιμο να αναζητήσει την ουσία αγνοώντας έξωθεν συμβουλές, πιέσεις ή υποδείξεις προκειμένου να διασφαλίσει τη δίκαιη δίκη την οποία περιμένει η ελληνική κοινωνία». (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Κριτήρια: «Η δίκη αυτή θα κριθεί ως σημαντική ή και ιστορική, υπό κάποια έννοια, όχι από το πόσα και ποια τμήματά της θα μεταδοθούν ραδιοτηλεοπτικά ζωντανά, αλλά από το κατά πόσο θα αποδείξει την ενοχή των κατηγορουμένων, από το αν οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της δράσης και των διασυνδέσεων των μελών της 17Ν, από το αν θα αποκαλύψει ενδεχόμενους άγνωστους συνεργάτες των τρομοκρατών ή, αντιθέτως, αν θα κλείσει οριστικά και πειστικά το θέμα μη ύπαρξης διαφευγόντων ενόχων. Οι προκαταλήψεις είναι αναπόφευκτες σε τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν πολιτική σημασία και εξαιτίας αυτού προσελκύουν το ενδιαφέρον της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

«Γυαλιά και αέρια»: «Στράφι πήγε η πρώτη ημέρα της δίκης. Οι δικηγόροι -είτε συνήγοροι των κατηγορουμένων είτε εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής- κατάφεραν να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε γυαλιά και αέρια. Προωθώντας, προφανώς, την προσωπική τους προβολή εις βάρος της ουσίας, κατάφεραν να εγκλωβίσουν το δικαστήριο σε δευτερεύοντα ζητήματα περί του γυάλινου κλωβού και των μηχανημάτων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε σήμερα, ότι αυτό το δικαστήριο θα δικάσει τις δολοφονίες 23 συνανθρώπων μας και το σακάτεμα εκατοντάδων άλλων». (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ