Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Στα ερείπια του Ιράκ...: «Στις στάχτες και στα ερείπια της Βαγδάτης και υπό την "εποπτεία" εκατοντάδων αμερικανικών τανκς που περιδιάβαιναν χθες την πόλη, κάνοντας ακόμη μια επίδειξη δύναμης, γίνεται πλέον το μοίρασμα της πίτας της "νέας εξουσίας". Αγνωστοι πολιτικοί, ορισμένοι από αυτούς ήρθαν με τα αμερικανικά στρατεύματα από το Κουβέιτ, απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί, Ιρακινοί που σου δηλώνουν ανοιχτά ότι εκπαιδεύτηκαν από τη CΙΑ σε στρατόπεδα της Ουγγαρίας, συνωθούνταν χθες στα γραφεία Αμερικανών λοχαγών και συνταγματαρχών στο ξενοδοχείο "Παλαιστίνη" - το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε μια μεγάλη αμερικανική βάση - για να πάρουν το χρίσμα» (Γιάννης Διακογιάννης -Βαγδάτη - «ΝΕΑ»).

Τεχνάσματα...: «Ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί, ο πόλεμος αυτός ήταν μία κραυγαλέα άνιση σύγκρουση. Το προηγούμενο διάστημα, η Ουάσιγκτον προσπάθησε να θολώσει την εικόνα, υπερτιμώντας συνειδητά τη στρατιωτική ικανότητα του Ιράκ. Πρόκειται για κλασικό και δοκιμασμένο προπαγανδιστικό τέχνασμα με διπλή στόχευση: Πρώτον, να προσδώσει αξιοπιστία στον αρχικό ισχυρισμό της ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν απειλούσε την ασφάλεια των ΗΠΑ. Δεύτερον, να δικαιολογηθούν εκ των προτέρων ενδεχόμενες στρατιωτικές δυσχέρειες και τελικώς να αποκτήσει μεγαλύτερη αξία η νίκη των αμερικανικών δυνάμεων» (Σταύρος Λυγερός -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Μακάριοι άρχοντες...: «Υπάρχει σήμερα λόγος να πάρει κανείς στα σοβαρά τα όσα λέγονται, τα όσα θα ειπωθούν από χείλη πολιτικών αρχόντων και κρατικών "αρμοδίων" σχετικώς με το νέο πολύνεκρο δυστύχημα; Οχι, δεν υπάρχει κατά τη δική μας γνώμη. Μας οδηγεί σε αυτήν το γεγονός ότι χρόνια τώρα έπειτα από φρικτά δυστυχήματα πολλαπλώς επισημαίνονται και με σαφήνεια προσδιορίζονται τα κενά, οι παραλείψεις και οι ευθύνες, πολιτικές και κρατικές, που βρίσκονται πίσω από τραγωδίες όπως η σημερινή, χωρίς στη συνέχεια να γίνεται TIΠOTE ώστε να μην επαναληφθεί το κακό. Το ίδιο μακάριοι και κατευχαριστημένοι με τα καλά τους έργα συνέχισαν να πορεύονται οι άρχοντες και οι "αρμόδιοι"» (Κ. Ι. Αγγελόπουλος -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ