Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ριζοσπαστικές»: «Εντονη ανησυχία σε πολλούς υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει οι ριζοσπαστικές προτάσεις του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σ. Κοσμίδη με τις οποίες επιχειρείται ένας πραγματικός εκσυγχρονισμός στο πολιτικό σύστημα της χώρας» («ΑΥΡΙΑΝΗ»).

Εν αναμονή Σημίτη... «Παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις του ότι θα ηγηθεί του ΠAΣOK στις επόμενες εκλογές, η προσωπική του στρατηγική (σ.σ. του Κ. Σημίτη) δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. O άδηλος, αλλά κρίσιμος παράγοντας είναι εάν θα επιλεγεί για την προεδρία της Κομισιόν. Αυτό πιθανώς θα έχει ξεκαθαρίσει μέσα στο φθινόπωρο. Είναι προφανές πως, εάν πάρει το χρίσμα, θα δρομολογήσει τη διαδοχή του. Εάν όχι, θα λάβει την απόφασή του, κυρίως με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Σε περίπτωση που το προβάδισμα της NΔ έχει διευρυνθεί πολύ, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει για να αποφύγει μια βέβαιη εκλογική ήττα. Εν αναμονή, λοιπόν...» (Σταύρος Λυγερός - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ζήτημα δημοκρατίας... «Τέχνασμα ή όχι, επίσημη ή ιδιωτική, νομιμοποιημένη ή ανομιμοποίητη, η πρόταση Κοσμίδη προκαλεί συζήτηση, που μπορεί να είναι εποικοδομητική σε δύο σπουδαία θέματα: το πολιτικό χρήμα και το εκλογικό σύστημα... Κύριο αίτημα - για το οποίο δε μίλησε ο κ. Κοσμίδης - είναι ακριβώς η εγκατάλειψη του συστήματος της ενισχυμένης δυσαναλογικής. Είναι ζήτημα τιμής στην εκπροσώπηση των πολιτών στη Βουλή. Είναι δηλαδή ζήτημα δημοκρατίας και είναι ανάγκη να πολεμήσουμε όλοι γι' αυτήν από τώρα» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Ενδιαφέρουσες... «Οι προτάσεις του κ. Κοσμίδη έχουν ενδιαφέρον. Πρέπει να συζητηθούν. Σοβαρά. Οι παλαιοπασοκικοί αφορισμοί, που μόνο στόχο έχουν τη μέχρι τελευταίας ρανίδος νομή της εξουσίας, λίγο βοηθούν. Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο» (Από το άρθρο της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ