Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Σενάρια» και «θέση»: «Και, βέβαια, υπάρχει και το σενάριο της φρίκης: Οι στρατηγοί (σ.σ. στην Αγκυρα) να μην περιμένουν τον Δεκέμβριο του 2004. Και να ...ορμήσουν στο Αιγαίο προκαταβολικά. Καταδικάζοντας κάθε ευρωπαϊκή προσδοκία της Αγκυρας - ένα πραξικόπημα «μεταμοντέρνο» ή «κλασικό». Τούτων δοθέντων, η Αθήνα δεν μπορεί παρά να στηρίζει την κυβέρνηση Ερντογάν, όσες αδυναμίες κι αν έχει» (Ειρ. Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»).

Ο καπιταλισμός σκοτώνει: «Επικίνδυνα μολυσμένος είναι ο αέρας που αναπνέουμε στην Ευρώπη - μας αρρωσταίνει και μας σκοτώνει. Οι πλέον πρόσφατες μετρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνουν ότι τα αιωρούμενα στην ατμόσφαιρα μικροσωματίδια μολύβδου, καδμίου, αρσενικού κτλ. συνδέονται με καρκινοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακά επεισόδια. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος μάλιστα εκτιμά ότι ετησίως 240.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν εξαιτίας αυτών των μικροσωματιδίων. Τα παραπάνω φοβερά συμπεράσματα ερευνών ανακοινώθηκαν σε περιβαλλοντικό συνέδριο που έγινε στο Κίεβο» («ΒΗΜΑ»).

Κάτι θυμίζει... «Μήλον της Εριδος έγινε για τους συνδικαλιστές (σ.σ. στην Ισπανία) η κάλυψη των γεγονότων από την κρατική τηλεόραση TVE1. Το εργατικό συνδικάτο CCOO κατέθεσε αγωγή κατά του τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορώντας το για χειραγώγηση της κοινής γνώμης και απόκρυψη πληροφοριών. Με βάση μια μελέτη πανεπιστημιακών, το συνδικάτο στρέφεται εναντίον του σταθμού για τον τρόπο που κάλυψε μείζονα γεγονότα, αρχής γενομένης από τη γενική απεργία στην Ισπανία, το καλοκαίρι του 2002. Το δελτίο ειδήσεων του TVE1, λένε οι συνδικαλιστές, αφιέρωσε μόνο δύο λεπτά στα αιτήματα των εργαζομένων και άλλα 13 για να προβάλει σκηνές επεισοδίων και δημοσκοπήσεις κατά των απεργών» (Μαρ. Παπαθανασίου - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Το ...λάθος: «Κατ' αρχάς πρέπει να δηλώσουμε ότι αν ο πρωθυπουργός μεταξύ των "συνωμοτών" και των "επιχειρηματικών κύκλων" που ισχυρίστηκε χθες ότι προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και εμάς, ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ! Πρώτον διότι εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ - και αυτό το έχουμε ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ επανειλημμένως - και αυτός να παραμείνει πρωθυπουργός, αλλά και το ΠΑΣΟΚ να ξανακερδίσει τις εκλογές...» («ΑΥΡΙΑΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ