Τρίτη 3 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Στο ρυθμό των ΗΠΑ: «"Συμφιλίωση με τους Ευρωπαίους". Αυτό είναι το σύνθημα της περιοδείας του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους στην Ευρώπη. Συμφιλίωση όμως με τους δικούς του όρους... Ολα δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να χορέψουν στους αμερικανικούς ρυθμούς. Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι, επίσημα τουλάχιστον, κανένας από τους συγκεντρωμένους ηγέτες στην Πετρούπολη δεν έθεσε το ερώτημα για το πού βρίσκονται τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Η αμερικανική υπεροχή όμως είναι τόσο μεγάλη, που κάνει την ΕΕ, τις υπό ένταξη χώρες και τη Ρωσία να σιωπούν. Καλώς ήρθατε λοιπόν στη νέα τάξη πραγμάτων, στην πολιτική των προληπτικών πολέμων για την επιβολή των αμερικανικών συμφερόντων («ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΛΕ» -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Στον «ίσιο δρόμο»... «Στο Εβιάν, ο Πρόεδρος Μπους θα έρθει αντιμέτωπος με τα "παλιά" έθνη της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων συμβαίνει να είναι τρεις από τις πέντε σημαντικότερες βιομηχανικές χώρες του κόσμου. Αναμφίβολα θα δείξει την απαρέσκειά του σε δύο από εκείνες που ηγήθηκαν της αντιπολίτευσης στην επέμβασή του στο Ιράκ. Αυτός και το περιβάλλον του πιστεύουν ότι η πίεση, η τιμωρία και η απαρέσκεια θα υποχρεώσουν τελικά αυτές τις χώρες να επανέλθουν στον ίσιο δρόμο. Αυτή η πεποίθηση δείχνει ότι η κυβέρνηση Μπους δεν κατανοεί τις συμμαχίες του Ψυχρού Πολέμου (Ου. Πφαφ - «ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ» - «ΝΕΑ»).

Πύραυλοι... κατά διαδηλωτών: «Το πρώτο, μετά το ρήγμα που επέφερε η ιρακινή κρίση, "διευρυμένο" ραντεβού της λέσχης των ισχυρότερων οικονομικών δυνάμεων του κόσμου στις ακτές της γραφικής λίμνης Λεμάν δεν έμεινε απρόσβλητο από τις μαχητικές κινητοποιήσεις των 160.000 και πλέον διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης. Κάτω από ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας που επέβαλε το γαλλικό κράτος με 25.000 αστυνομικούς, πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών, άρματα μάχης και συστοιχίες πυραύλων, ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι με θερμή χειραψία και τηλεοπτικά χαμόγελα τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους» (Ι. Παπαδημοτροπούλου - «ΕΘΝΟΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ