Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ποια «φωτιά»;.. «Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι στο Αιγαίο και κλιμακώνουν χωρίς όρια τις προκλήσεις τους, όπως αποδεικνύει η (προ)χθεσινή - επικίνδυνη και χωρίς προηγούμενο τα τελευταία χρόνια - παρενόχληση αεροσκάφους της Ολυμπιακής! Οι προθέσεις τους σαφείς: να εκβιάσουν την Ευρώπη και την Ελλάδα για το Κυπριακό αλλά και για την ένταξη της Τουρκίας στην Ενωση... Εξίσου καθαρό θα πρέπει να γίνει ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την τουρκική ένταξη μόνο στο μέτρο που θα σταματήσουν - και μάλιστα οριστικά οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο!» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Η «πόρτα» και η «Ελλάδα»: «Το "ζήτημα του Αιγαίου" - όπως το λέει ο κ. Ερντογάν - δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική απειλή εναντίον επιβατικού αεροπλάνου στο διεθνή εναέριο χώρο. Αν θέλει να εκβιάσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση με αυτά τα μέσα, έχει πάρει λάθος δρόμο. Σφραγίζει την πόρτα, που η Ελλάδα προσπαθεί να ανοίξει» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Τρέμει η Αγκυρα... «H αναίρεση της επιθετικότητας της Αγκυρας αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. H Αθήνα οφείλει να καταστήσει σαφέστατο πως επ' ουδενί θα συναινέσει σε ένταξη της Τουρκίας στην EE, αν αυτή συνεχίζει και μάλιστα κλιμακώνει την επιθετικότητά της» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

Μη αποδεκτές δικαιολογίες... «Βεβαίως και είναι αναμφισβήτητη όσο και σωστή η διάθεση από ελληνικής πλευράς για στήριξη και ενίσχυση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα πάντα θα υποχωρήσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου ή ότι θ' αποτελεί διαρκώς αποδεκτή δικαιολογία η μετάθεση των ευθυνών στους Τούρκους στρατιωτικούς» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ