Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Κατακαλόκαιρο...«Νέο πακέτο με επτά αλλαγές στο Ασφαλιστικό προωθείται εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για ρυθμίσεις, οι οποίες απορρέουν από την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση (Νόμος 3029/2002), αλλά και για νέες πρωτοβουλίες» (Ηλ. Γεωργάκης - «ΝΕΑ»).

Ανάσα...«Φορολογική και επενδυτική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει ο σχηματισμός αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων μέχρι και το 40% των αδιανέμητων κερδών, για την πενταετία 2003 -2007. Σύμφωνα με τη διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, οι επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τα τηρούμενα βιβλία μπορούν να σχηματίσουν αφορολόγητο αποθεματικό μέχρι και 40%...» (Ελένη Κωσταρέλου -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Μήνυμα ξεκληρίσματος...«Το μέλλον των αγροτών δεν είναι ούτε οι επιδοτήσεις ούτε οι έκτακτες ενισχύσεις, οι οποίες άλλωστε, στο πλαίσιο της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μειώνονται διαρκώς. Τα ελληνικά προϊόντα θα ανακτήσουν τη θέση τους στις ποιοτικές αγορές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών μόνο εάν γίνουν ανταγωνιστικά. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που έστειλαν με τις χτεσινές τους ομιλίες τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής όσο και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Γ. Σουφλιάς». («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»)

Κρατικός ρατσισμός: «Για να αντιληφθεί κανείς το χάος που έχει δημιουργηθεί με τους νόμους νομιμοποίησης των μεταναστών και τις αντιφατικές εγκυκλίους για την εφαρμογή και την ερμηνεία τους, αρκεί να αναφερθεί ότι: Αισίως φτάσαμε από τη μία στις δύο άδειες, που χρειάζεται ο μετανάστης: α) μια άδεια παραμονής, που εκδίδεται από τους δήμους ή την περιφέρεια και β) μια άδεια εργασίας, που εκδίδεται από τη Νομαρχία. Και συνέβη το εκπληκτικό, να ζητεί ο δήμος από τον μετανάστη την άδεια εργασίας της Νομαρχίας για να δώσει άδεια παραμονής και η Νομαρχία να του ζητεί την άδεια παραμονής του δήμου για να δώσει άδεια εργασίας! Και για τις δύο άδειες χρειάζεται ένα πλήθος πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, τα οποία ούτε ο Ελληνας πολίτης είναι εύκολο να συγκεντρώσει χωρίς πολύμηνη ταλαιπωρία» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ