Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Κινδυνολογία...«Η εβδομάδα των καιρικών παθών που άρχισε για την Ελλάδα, ίσως επιφυλάξει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις: υπάρχει κίνδυνος γενικής συσκότισης, καθώς από τις αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση αποδεικνύεται ότι η ηλεκτρική ενέργεια δεν επαρκεί τις ώρες της αιχμής. Η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός μπλακάουτ τις επόμενες ημέρες» (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

Ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση: «Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, που σκοπό έχει να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τις αλλαγές που συντελούνται, τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επερχόμενη κρίση των συνταξιοδοτικών συστημάτων είναι συνοπτικά τα εξής: 1. Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. 2. Μεγαλύτερη ευκαμψία στην ηλικία αποχώρησης και προώθησης της σταδιακής αποχώρησης. 3. Αύξηση της περιόδου καταβολής εισφορών και ελευθερία συνδυασμού σύνταξης με εισόδημα από μισθό ή αυτοαπασχόληση. 4. Περικοπή της πρόωρης συνταξιοδότησης.... Παράλληλα με τα μέτρα αυτά, στις ευρωπαϊκές χώρες προωθείται η λύση του δεύτερου και τρίτου άξονα, δηλαδή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος των ιδιωτικών συντάξεων» (Ζ. Τσώλης - «ΒΗΜΑ»).

Το «αμερικάνικο μοντέλο»...: «H ψαλίδα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς στις ΗΠΑ εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε χάσμα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως 400 Αμερικανοί έχουν συλλογικά εισόδημα 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων, μέσα σε εννέα χρόνια τα εισοδήματα της "αφρόκρεμας" των φορολογουμένων αυξήθηκαν 15 φορές περισσότερο από τα εισοδήματα του υπόλοιπου 90% των Αμερικανών. H Αμερική, μια χώρα χωρίς συνεκτικό σύστημα υγείας, είναι τώρα ένας τόπος όπου ένας αριθμός - ρεκόρ μεγαλοεισοδηματιών δεν πληρώνει καθόλου φόρο εισοδήματος. Ούτε τα επιχειρηματικά σκάνδαλα, ούτε τα εξωφρενικά φορολογικά κόλπα μοιάζει να ενοχλούν την πολιτική τάξη. Ισως διότι τα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας στην Αμερική, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, είναι λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν» («ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ» - «ΝΕΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ