Τετάρτη 9 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Φούσκες» ενόψει: «Μια ιδιότυπη συμφωνία αλληλοϋποστήριξης των τραπεζών φαίνεται να οδηγεί την αλματώδη άνοδο του Χ.Α. Με στόχο υψηλότερα κέρδη, αλλά και τη διευκόλυνση επιχειρηματιών που έχουν πνιγεί στα μετοχοδάνεια, μεγάλες τράπεζες και θυγατρικές τους αγοράζουν η μια μετοχές από την άλλη. Διαχέουν έτσι την άνοδο σε όλη τη Σοφοκλέους, καλλιεργώντας προσδοκίες. Χτες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σκαρφάλωσε, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο 2002, στις 2.015,66 μονάδες (+3,54%) με δεκάδες μετοχές στο λίμιτ απ. Κάποιοι, όμως, έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν τα κέρδη τους. Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή, μήπως έρθουν νέες φούσκες» (από το βασικό θέμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Η «σιγουριά» των αγορών: «Στην καλή συμπεριφορά της Σοφοκλέους έχουν συμβάλει και οι πολιτικές εξελίξεις. Οι αγορές αναζητούν ανέκαθεν ξεκάθαρες λύσεις και αυτές τις προσφέρει το πολιτικό σκηνικό, όπως έχει διαμορφωθεί: είτε πάμε για εκλογές είτε ο πρωθυπουργός, έχοντας ισχυροποιήσει τη θέση του στο κόμμα, προχωρήσει απερίσπαστος στην πολιτική του (ιδιωτικοποιήσεις, deals, κοινωνική πολιτική, κτλ.)» (Β. Κώτσης - «ΒΗΜΑ»).

«Ετοιμη» και η «Ολυμπιακή»: «Θέμα ολίγων ημερών είναι πλέον η κατάθεση της πρώτης νομοθετικής πράξης για τη σύσταση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας με την απόσχιση του πτητικού κλάδου της Ο.Α. και τη συνένωσή του με αυτούς της Αεροπλοΐας και των Μακεδονικών Αερογραμμών. Η νέα Ο.Α. θα είναι κρατικής υπόστασης και κρατικής επιδότησης εταιρεία, ενώ η σημερινή Ο.Α. θα αποχαρακτηρισθεί από αερομεταφορέας» («ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Παροχές - «τρικ»: «Ο αφορισμός του Ν. Χριστοδουλάκη πως οι αλόγιστες παροχές αποτελούν συνταγή ήττας είναι ασφαλώς σωστός. Μόνο που το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι ακριβώς το αντίθετο: πώς δηλαδή θα πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι σε θέση να λύσει τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί όλο αυτό το διάστημα. Και ότι οι παροχές - στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει - δεν είναι προεκλογικά τρικ» (από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ