Τρίτη 15 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ανάπτυξη» κεφαλαίου: «Εντός της εβδομάδας και πιθανότατα την Τετάρτη, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικ. Χριστοδουλάκη, με τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους σχετικά με τις κατευθύνσεις και τις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, αλλά και να επισπευσθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή ώστε να ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι ουσιαστικές αλλαγές που επέρχονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αφορούν την αποσύνδεση της επιχορήγησης και επιδότησης από τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για επενδύσεις ίδρυσης νέων μεταποιητικών μονάδων υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Επίσης αφορούν την παροχή δυνατότητας επιλογής του συστήματος τεκμαρτής φορολόγησης για μια δεκαετία για νέες επιχειρήσεις» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Εμπαιγμός «προστατών»...«Στους ηλικιωμένους με τη χορήγηση επιδομάτων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων στους αγρότες, αλλά και σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού θα επικεντρωθεί η κυβερνητική πολιτική για την κοινωνική προστασία. Οι συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας για την κατάρτιση του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ενσωμάτωση (ΕΣΔΕΝ) θα αρχίσουν την Πέμπτη» (Ηλ. Γεωργάκης - «ΝΕΑ»).

Οι συντάξεις του μέλλοντος...: «Πολλές μεγάλες επιχειρήσεις το ονομάζουν "υφέρπουσα κρίση": το ότι, δηλαδή, βρέθηκαν στην ανάγκη να διοχετεύσουν πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα, επειδή δεν υπάρχουν τα αναγκαία ρευστά που θα τους επέτρεπαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους... Ομως, αυτό που αποφεύγουν να πουν οι επιχειρήσεις είναι ότι ορισμένες από αυτές συνέβαλαν οι ίδιες στη δημιουργία του προβλήματος. Και συνέβαλαν μέσα από ποικιλία στρατηγικών κινήσεων, οι οποίες απέβλεπαν στην αύξηση της κερδοφορίας ή στη μείωση του κόστους, με τίμημα όμως τη μείωση στη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Κατά την περασμένη δεκαετία, πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις διοχέτευσαν δισεκατομμύρια δολαρίων από τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα σε άλλους στόχους. Χρησιμοποίησαν ρευστό προκειμένου να καλύψουν το κόστος υγείας των συνταξιούχων, το κόστος για απόλυση προσωπικού, ακόμα και τις δαπάνες για την κάλυψη δαπανών για συμβούλους» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ» -«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ