Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ο «κρυφός πόθος» των τραπεζιτών: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι η κρίσιμη μέρα για την τύχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς μετά την προγραμματισμένη συνάντηση του ΤΣΜΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών θα οριστικοποιηθεί αν θα συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη συγχώνευσή του με την Τράπεζα Αττικής ή αν θα πωληθεί, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης περιμένει αύριο την τελική προσφορά του ΤΣΜΕΔΕ για το 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με βάση την οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ο "κρυφός πόθος" αρκετών τραπεζών καθώς η προίκα του, που υπολογίζεται πάνω από 1 με 1,2 δισ. ευρώ, θα ενισχύσει σημαντικά όποια τράπεζα το αποκτήσει φέρνοντας ανακατατάξεις στην τραπεζική αγορά» (ΝΕΑ).

Κουτοπονηριές... «Το κλείσιμο του απεργιακού μετώπου με τη μέθοδο του "γόρδιου δεσμού" θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με την κατάθεση στη Βουλή εντός της εβδομάδας του νομοσχεδίου για τη μισθολογική πολιτική του 2004 στο δημόσιο τομέα. Η επίσπευση της κατάθεσης του νομοσχεδίου εκτιμάται ότι θα εκτονώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις περαιτέρω μισθολογικές διεκδικήσεις, καθώς θα δοθεί το μήνυμα ότι έκλεισε το κεφάλαιο "μισθοί 2004". Με εντολή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επισπεύδουν την κατάρτιση του νομοσχεδίου, ώστε να κατατεθεί στη Βουλή στις προσεχείς μέρες και να κλείσει άμεσα ο κύκλος των απεργιών» (Από το βασικό θέμα της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ).

Ευπρόσδεκτη «κριτική»...: «Συστάσεις για σφιχτή εισοδηματική πολιτική, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και συγκράτηση των δαπανών θα περιέχει η ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος θα ασκεί, εμμέσως πλην σαφώς, κριτική στην εισοδηματική πολιτική του 2004 η οποία προβλέπει αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που θα φθάνουν ακόμη και στο 7%» (ΝΕΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ