Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Θερμαίνουν» την ακρίβεια: «Για επερχόμενες αυξήσεις στα προϊόντα τους ομιλούν πλέον οι βιομήχανοι λόγω της μεγάλης ανόδου του πετρελαίου. Εκτιμούν, ότι παρά τις μειώσεις στον ειδικό φόρο, έχουν εξαντλήσει τα όριά τους και δεν μπορούν να «ενσωματώσουν» άλλες ενεργειακές ανατιμήσεις στο κόστος... Πίσω όμως από τις ανησυχίες των επιχειρηματιών - εργοδοτών βρίσκεται ο ουσιαστικός προβληματισμός τους ότι θα επικρατήσει έντονο διεκδικητικό κλίμα από τη ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση, που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο» (ΒΗΜΑ).

«Εκ των έσω»: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανακοινώνεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, με τη διάθεση πακέτου 20,3% σε στρατηγικό επενδυτή. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Ν. Χριστοδουλάκη με υπηρεσιακούς παράγοντες και μέχρι την Παρασκευή θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Το Ιράκ ήταν η αρχή... «Η Συρία γίνεται κοινός στόχος του Ισραήλ και της Αμερικής, επιβεβαιώνοντας εκείνους που είδαν εξαρχής την επίθεση κατά του Ιράκ απλώς ως ένα στάδιο της πολιτικής των νεοσυντηρητικών της Ουάσιγκτον για την ολοκληρωτική επικυριαρχία στη Μέση Ανατολή. ...Θα το δεχτούν οι χώρες της περιοχής αδιαμαρτύρητα; Αμφίβολο» (Στ. Ευσταθιάδης -ΒΗΜΑ).

«Αντι-τρομοκρατικό» μέτωπο: «Εύσημα στο Ισραήλ για την επίθεση στη Συρία απέδωσε σύμβουλος του αμερικανικού Πενταγώνου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και αμερικανικής δράσης... Ο σύμβουλος Ρίτσαρντ Περλ, μιλώντας σε ομάδα σκληροπυρηνικών Αμερικανών και Εβραίων δήλωσε ότι η κίνηση του Ισραήλ στηρίζεται στη νέα προσέγγιση του Μπους στην τρομοκρατία. Ο Μπους είπε ότι δε θα ξεχωρίζει μεταξύ τρομοκρατών και κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ